Også: KGB spionen der blev revisionist - Guillou om historien - 1. Verdenskrig

Film om den tyske Feltmarskal Erwin Rommel skaber strid - Historiker Peter Steinbach: 'alle bruger David Irvings arbejde'.

Dømt for 'holocaustbenægtelse' - men ikke til at komme udenom som historiker

 
  Cornelia Hecht Peter Steinbach
 
  Niki Stein Trail of the Fox
  Free download at David Irvings website

Rommels søn, Manfred Rommel og hans barnebarn Catherine Rommel, er utilfredse med den måde hvorpå den populære tyske helt, feltmarskal Erwin Rommel, også kendt som 'Ørkenrotten' portrætteres i en ny film der fremstilles for den tyske tv-kanal ARD. De siger at filmen fremstiller Rommel som en naziforbryder.

Manuskriptet er skrevet af Niki Stein, som nu er kommet under beskydning af Rommels familie og historikere som er blevet brugt som konsulenter på filmen.

Teamworx chef og producer af 'Rommel' Nico Hofmann kalder beskyldningerne for 'grundløse og oprørende', og tilføjede at han allerede havde været i kontakt med Rommel-familien, og endda har inviteret dem i filmstudiet og givet dem lov til at overvære klippearbejdet.

Historikeren Cornelia Hecht kritiserede Steins arbejde for at være fyldt med fejl, og Catherine Rommel beklager sig over at 'synspunkter af ekstremistiske fanatikere' fortjener ingen plads i filmen, uden at vi dog får at vide hvilket indhold helt konkret har forstyrret sjælefreden for arvingen.

Men en anden historiker der lige som Hecht var konsulent på Teamworx filmen, Peter Steinbach forsvarer brugen af Irvings forskning.

Peter Steinbach:

'Irving er uden tvivl en dømt holocaustbenægter, men dette har intet at gøre med forskningen bag hans fremstilling af Rommel.

Hans historie er blevet brugt af alle Rommelbiografer, inklusiv Dr. Hecht, som Rommelkataloget fra hendes udstilling viser.

Men hvis hun nu bruger de samme udtalelser som vi takker Irving for, til at diskreditere Niki Stein, viser det hvor svag substansen af hendes indvendinger er.'

 

Sceen capture of David Irving's Website Action Report Online - November 13, 2011

 

Kilder:

Variety 12 november 2011 - Rommel TV biopic stirs controversy - ARD production accused of unfair portrayal

Südseutsche Zeitung 2011 - ARD-Projekt "Rommel" "Hitler verhaften: ja! Attentat: nein!"


Revisionismen er ikke til at standse

Nu også den svenske forfatter Jean Guillou:

Jean Guillou i Deadline 11 november 2011: 'Anden verdenskrig ligger som en stor mørk sky og blokerer vores udsyn.

Vi kan ikke tænke den tanke at det havde været meget bedre for verden hvis Tyskland havde vundet første verdenskrig.'

Kommentar: Det tog Guillou mange år at bevæge sig fra Marxismen til sin nye erkendelser. Med den fart der er på, kommer det nok til at vare lidt før hans skyklapper falder helt af. Men han peger da i hvert fald i den rigtige retning, så man kan da håbe.


Jean Guillou - Deadline 11/11 2011
 

Jean Guillou - KGB spionen der blev revisionist - Guillou om historien - 1. Verdenskrig
Deadline 11 november 2011 - Vært Jesper Larsen

Ca. halvvejen ind i udsendelsen: Anden verdenskrig ligger som en stor mørk sky og blokerer vores udsyn. Vi kan ikke tænke den tanke at det havde været meget bedre for verden hvis Tyskland havde vundet første verdenskrig.

 

Relateret:

Balder Blog 28 oktober 2012 - Tyskland: David Irving får medhold i klage mod BRD - Indrejseforbud ophæves

Balder Blog 18 oktober 2012 - Important Quotations For A Better Understanding Of WWII

Balder Blog 9 oktober 2012 - Jack Kornbeck: Fri os for antinazismens ulidelige doktrin - Mega-vigtig eksplosiv kronik i Kristeligt Dagblad

Balder Blog 13 november 2011 - Tysk historiker: David Irvings forskning uundværlig for ny Rommel film

Balder Blog 29 september 2010 - WWII historiker David Irving vinder gehør i Berlingske Tidende

Balder Blog 11 september 2010 -Tysklands hjemstavnsfordrevne - Erika Steinbach bakkes op af historiker - Tabubelagt politisk korrekt historiesyn står for fald

Balder Blog 23 august 2010 - Amerikansk forfatter J.P. Bellinger: Dariusz Ratajczak - polsk historiker - myrdet af Mossad?

Balder Blog 13 august 2010 - Tysklands Hjemstavnsfordrevne - historiker Therkel Stræde i Deadline

Balder Blog 17 august 2010 - Rusland: Akademisk lærebog om sovjetisk historie dokumenterer jødisk indflydelse

Balder Blog 26 juli 2010 - Filminstruktør Oliver Stone: Jødisk dominerede medier forhindrer saglig diskussion om Hitler og holocaust

Balder Blog 3 maj 2010 - Stephen Ambrose, historieprofessor og rådgiver af Steven Spielberg fabrikerede historie

Balder.org 11 marts 2010-- Denmark: Jewish historian Bent Blüdnikow stops 'inaccurate' WWII book - Praises book by dubious Treblinka witness Chil Rajchman

Balder.org 10 marts 2010 - Denmark: Protest from prominent Jewish journalist halts publication of WWII book by author Bent Christensen (Bent Blüdnikow)

Balder Blog 18 oktober 2009 - Arresteret: Mikhail Suprun russisk historiker forskede i kommunismens ofre

Balder Blog 12 september 2009 - Tysk historiker Götz Aly på multikulti udstilling: Allierede sorte soldater var voldtægtsmænd

Balder Blog 9 marts 2009 - Defiance - Hollywoodfilm om jødisk modstandsbevægelse udløser vrede i Polen

Balder Blog 7 marts 2009 - Rusland vil indføre statsautoriseret historieskrivning efter tysk forbillede

Balder Blog 10 oktober 2008 - Jødisk pres: David Irving invitation fra Norge aflyses - Forbandede krystere!

Balder Blog 28 marts 2007 - Fundamentalist Conservative Muslim candidate accused of mentioning David Irving

Claes Kastholm: Ja men I vil jo ikke have at man snakker om holocaust ikke, og så hører vi om David Irving, historikeren, (og amatørhistoriker og dilettant og som en gang var en rimelig historiker i øvrigt, skynder Claes sig at tilføje) han får så tre års fængsel i Østrig, det er s'qu ikke godt...når vi samtidigt forsvarer ytringsfriheden..[...]... det er ikke godt..- Ja men jeg synes at man i Mellemøsten havde en pointe, og også islamiske kredse her i Danmark ikke.. Havde en pointe når man pegede på; ja men I vil jo ikke have at man snakker om holocaust ikke... Clement Kjersgaard afbryder: Der er en optimistisk pointe i at selv kompetente historikere kan blive debutanter med årene.. Rimelige historikere kan altså blive til dilletanter i løbet af nogle år.

Claes Kastholm Hansen

Balder.Org januar 2007 - DR2 21 jan 2007 Chefredaktørernes klub - Claes Kastholm forsvarer ytringsfriheden

Balder Blog 20 december 2006 - David Irving løsladt efter straf-nedsættelses-dom i Østrig

Balder Blog 21 februar 2006 - England: Muhamedanere praler af sejr. Nyeste asyltrick: registreret partnerskab. Tragisk dom over David Irving


Print Post