Israelsk gæsteprofessor smidt ud af Marxistisk Universitet

Karl Marx Universitet - Trier
 

Professoren er mest kendt for sine åbenmundende udtalelser om mulige israelske atomgreb mod vestlige lande, den såkaldte 'Samson Option', se links nederst. Men her handler det tilsyneladende om noget andet.

Det historisk-kulturvidenskabelige Centrum (HKFZ) ved Uni Trier opsiger sin kontrakt med den israelske gæsteprofessor Martin Levi van Creveld; der vil ikke være flere foranstaltninger hvor han medvirker.

 
  Frauen und Krieg
   
 
  Das bevorzugte Geschlecht

Trier - Opsigelsen af kontrakten beror på 'forbehold fra begge sider', sagde en talsmand for HKFZ.

Professor Ulrich Port, dekan af Fagområde II lod sig i går aftes interviewe på tv, og talte for første gang om baggrunden for skandalen.

Forskningsinstitutionen har nogle turbulente dage bag sig. Efter det første foredrag af militær og krigshistorikeren Martin Levi van Creveld, havde den tyske studenterorganisation (Asta) [Allgemeine Studierendenausschuss der Uni Trier] sammen med flere andre universitære grupper krævet at Triers Universitet straks skiller sig af med denne gæsteprofessor.

Hans teser er 'kvindefjendske, militaristiske, antiisraelske, vulgærvidenskabelige og benytter sig af en primitiv metodik'.

Endvidere hedder det: 'Vi er chokerede og rasende over at Martin van Creveld har fået stillet universitetet til rådighed som offentligt rum, og opfordrer de ansvarlige til omgående at tage konsekvenserne.

Det som sket er et hån mod alle omkring universitetet, hvis kultur er forpligtet at lade sig lede af kampen for frihed fra diskriminering og målet om ligeberettigelse af kønnene. [Ups. Der Vorgang ist ein Hohn für alle Angehörigen der Universität, deren Kultur gemäß ihrem Leitbild der Freiheit von Diskriminierung und dem Ziel der Gleichberechtigung der Geschlechter verpflichtet ist.]

Netop denne ligeberettigelse blev angrebet af van Creveld under hans foredrag i Trier, og som også er let at læse i hans bøger 'Kvinder og Krig', og 'Det foretrukne køn'. 'Vi kendte ikke disse teser', indrømmer Dekan Ulrich Port nu. 'Først én time inden forelæsningen hørte vi hvad vi havde med at gøre'.

Et blik på Wikipedia ville allerede have hjulpet dekanen på vej, men 'dette har jeg kun set kort inden forelæsningen, da en assistente1) viste mig det'.

Det der derefter kom, var ikke den forventede beskrivelse af en krigshistoriker, som har status som koryfæ, men 'en målrettet provokation på et absolut uvidenskabeligt niveau', sagde Port. Et citat fra foredraget: 'Alle kvinder, eller i det mindste mange, nyder at se til når mænd slagter hinanden.'

Professor Port understreger at centrets ledelse reagerede straks. 'De første samtaler kom i gang den næste morgen. Men da blev sagen offentligt kendt, det åbne brev fra Studenterforeningen blev offentliggjort, og vi blev jagtet af medierne'.

Martin van Creveld über Meinungsfreiheit
 

Konsekvensen: 'Vi har i gensidig forståelse ophævet kontrakten.' Den omstridte gæsteprofessor vil indtil den 1. november modtage et aftalt honorar, men der kommer ikke flere forelæsninger med ham. En stillingtagen fra Universitets-præsidenten Michael Jäckel forventes at komme.

1) assistente = kvindelig assistent - bekæmp gender mainstreaming - kæmp med dit sprog!

Kilder: (Via P.I.)

Volksfreund 25 oktober 2011 - "Frauenfeindlich": Umstrittener Gastprofessor muss gehen

Universitet Trier - Asta 24 oktober 2011 - Offener Brief zu Martin van Creveld

16 Vor Nachrichten aus Trier 18 oktober 2011 - “Wenn ich ‘Menschen’ sage, meine ich Männer”

Junge Freiheit 26 januar 2011 - Israelischer Militärexperte Martin van Creveld: Probleme auf der Gorch Fock waren absehbar

 

Relateret:

Hjemmeside - Martin van Creveld

Balder Blog 15 marts 2010 - Israelsk historiker Martin van Creveld: Israel kunne føle sig tvunget til at udslette Europa

Balder Blog 14 marts 2010 - Israelsk militærrådgiver Martin van Creveld: Iransk atombombe ingen fare for Israel

Balder Blog 22 oktober 2011 - USA - Ytringsfrihed - Skolelærer fyret for kommentar under Occupy Wall Street

Balder Blog 28 september 2011 - Ytringsfrihed i USA? Sangeren Tony Bennett midtpunkt for kontrovers

Balder Blog 22 august 2011 - Ingen ytringsfrihed for Jøder i England: Yosef Elitzur, israelsk rabbiner bandlyst


Print Post