Opdatering længere nede - Video: Puk Damsgaard i Israel: Mænd og kvinder kønsopdelt i busser - Ultraortodokse Jøders indflydelse vokser (18 december 2011) - Video: Ultra-ortodokse Jøder chikanerer 8 årig pige Na'ama Margolese og kræver kønsopdeling i busser og på gader (Steffen Jensen 27 december 2011)

 
  Hassidisk trafikskilt i Brooklyn New York
 

Et skilt på jiddisk, ét af flere end 16 der er skruet fast på træer i Syd Williamsburg, opfordrer jødiske kvinder til at flytte sig når en mand kommer gående. På skiltet står der 'Dyrbare jødiske døtre, gå venligst til siden når du ser en mand komme forbi'. fra: Brooklyn Paper 7 oktober 2011 via Failed Messiah.

 
  Multikulturel London: Islamist Jamaal Uddin erklærer Sharia kontrolleret zone
 
  Ortodokse Jøder (geografi ukendt)
 

Storbritannien får sit første specieldesignede 'etniske fodgængerfelt', så praktiserende Jøder ikke bliver tvunget til at bryde en religiøs lov der forbyder dem at bruge elektricitet eller at betjene maskiner på lørdage (sabbat).

Fodgængerfeltet er tæt på en travl synagoge, og det at trykke på knappen for at komme over betragtes af ortodokse Jøder som en overtrædelse af deres religiøse regler.

I stedet for at skulle trykke på knappen for at komme over, vil trafiklyset automatisk stoppe trafikken hver 90. sekund fra fredagaften til mørkets frembrud om søndagen.

Fodgængerfeltet befinder sig på én af Londons travleste veje, den nordlige omfartsvej (North Circular) ved Henlys Corner-krydset. Men trafikplanlæggerne påstår at dette ikke vil medføre trafikkaos.

Systemet vil være klar i december når krydset genåbnes efter en omfattende opgradering der koster 8 million pund.

Beslutningen om at indføre automatiserede overgange blev taget efter ledere fra Finsley United Synagogen forklarede deres problemer til Londons trafikkommission, der er ansvarlig for at vedligeholde hovedveje i hovedstaden.

En talsmand sagde: 'Vi rådfører os altid med lokalsamfundet omkring større vejprojekter. Denne ide blev foreslået af synagogen, hvis medlemmer spurgte om dette var muligt. Vi tænkte over det, og kom til den konklusion at det kunne lade sig gøre.'

Det var ikke muligt at komme i kontakt med personer fra synagogen, på grund af det jødiske nytår. Men en person fra menigheden sagde: 'dette er en god ide der vil gøre en stor forskel.'

Eruv

Dette nye skridt frem mod det ideelle multikulturelle samfund, hvor der er forskellige love alt efter hvilken 'minoritet' man tilhører, kommer efter den kontroversielle oprettelse af en 'eruv', en grænse der defineres af 'jødisk lov' for hvilke aktiviteter er tilladte, i den samme del af det nordlige London.

Selv om det er tilladt 'praktiserende Jøder' at bære husholdningsgenstande såsom nøgler, og at skubbe barnevogne og rullestole indenfor det ca. 15,5 km2 store område, (6 square miles) er det stadigvæk forbudt for dem at bruge elektricitet.

Kortet over London til højre:

Eruv - Jødisk besatte områder i London
2002: Det første større område i Storbritannien der formelt markeres med specielle jødiske grænser ventes at blive til virkelighed, på trods af et årti fyldt med protester. BBC

Kilde:

Daily Mail 2 oktober 2011 - A hands-free green man...so devout Jews can cross the road without breaking a religious law (Martin Delgado)

Video: Puk Damsgaard blandt ortodokse Jøder i Israel
21søndag 18 december 2011 - Puk Damsgaard i Israel:
Mænd og kvinder kønsopdelt i busser - Ortodokse fundamentalisters indflydelse vokser
 
Israel: Ultra-ortodokse Jøder chikanerer 8 årig pige Na'ama Margolese og kræver kønsopdeling i busser og på gader - TV2 27 december 2011 - Vært Natasja Crone - Rapport fra Israel: Steffen Jensen
 
Israel: Kvindefjendske Ultra-Ortodokse Jøder i slagsmål med politi og demonstranter
TVAvisen 27 december 2011 - Vært: Kim Bildsø Lassen - Korrespondent: Puk Damsgaard

Fanatiske ultra-ortodokse Jøder kræver indførelse af jødisk-sharia (halacha eller halaka) i dele af Jerusalem. Fænomænet spreder sig til andre byer end Jerusalem - de udgør ca. 10% af Israels befolkning, og er i stærk vækst på grund af deres høje fødselstal.
 

 

Kommentar: Når Jøder og Muslimer sammenlignes på nationalkonservative / anti-islamiske blogs eller avishjemmesider, hører man ofte at én af forskellene mellem de to grupper skulle være, at Jøder ikke kræver særregler, og tilpasser sig samfundet.

Ak de stakkels forførte kræ... Hvert eneste nye tiltag for flere muslimske rettigheder, er blevet foregået af jødiske eksempler. Jødiske domstole fandtes længe inden de islamiske 'sharia' domstole fandt indpas i England.

Jøderne sørgede for retten til kønslemlæstelse af drengebørn og ritualslagtning, 'jødiske områder', jødiske religiøse symboler på offentlige steder under højtiderne, særlige hensyn til jødisk mytologi/historieskrivning, fundamentalistiske religiøse skoler, gravpladser der ikke må sløjfes, ting der er urene, etc. etc.

Og det fortsætter...

Hvorfor ikke lade en 'Amish-Community' bosætte sig i Hyde Park? Jeg glæder mig især til hestekærrerne.

Relateret:

Balder Blog 30 december 2011 - Jødiske organisationer ringer alarmklokkerne over stigning i antallet af blandede ægteskaber blandt europæiske studerende

Jødiske fundamentalister kræver elforsyningen lagt ind under rabbinatet - Kosher elektricitet!
Hodjas Blog 19 december 2011 - Religiøst vanvid er ikke forbeholdt arabere og mohammedanskere – jøder kan også være med - Rablende rabbier

The Brooklyn Paper 7 oktober 2011 - Walk this way! Yiddish sign orders women to move over

Newham Recorder 27 juli 2011 - Shariah law posters appear in Stratford
(Melissa York)

Balder Blog 9 september 2011 - Sharia en trussel mod Amerika, skræpper Pamela Geller - mens Talmud-disciple hygger sig i højesteret

Balder Blog 8 september 2011 - USA, Los Angeles - Rabbiner Moshe Zigelman nægter at vidne mod andre kriminelle Jøder - Påberåber sig jødisk lov

Balder Blog 24 januar 2009 - USA: Højesteretsdommer Antonin Scalia deltager i Sharia Talmud konference


Print Post