En bølge af nylige angreb på hvide, begået af roma-sigøjnere, har optrappet i forvejen eksisterende etniske spændinger i afsides beliggende dele af den Tjekkiske Republik. I en region der plages af arbejdsløshed, frygter nogle at nationaltsindede kræfter i fremtiden vil kunne opleve større politisk tilslutning på grund af sigøjner-volden.

Regionen Sluknovsky Vybezek er et aflangt stykke land der strækker sig fra det nordlige Bøhmen ind i Tyskland, ikke langt fra Dresden. Indbyggerne af de små byer i denne afsides region er et miks af Tjekker, Roma og Vietnamesiske handlende, meget forskellige fra det Sudetentyske samfund, der levede her indtil de blev fordrevet af tjekkiske hævnaktioner i 1945.

Seks hvide angrebet af 20 knippelbevæbnede Sigøjnere

De etniske spændinger i regionen ser nu ud til at være voksende, efter to voldelige overfald som Roma-unge begik på hvide mennesker. Under den seneste hændelse i byen Rumburk, blev seks hvid mænd angrebet af 20 unge Roma-sigøjnere bevæbnet med knipler, da de forlod et diskotek.

'De begyndte at tæske løs på os med knipler og teleskop-slagstænger, ' fortalte Michal Nemecek, et af ofrene, til Deutsche Welle.

Hvide bastarder

"De råbte 'I hvide bastarder' til os. Det var bestemt ikke os der provokerede til overfaldet - seks mod tyve? Så tossede er vi ikke. Sigøjnerne kom gående ned ad gaden, og vi var de første de løb ind i."

Politiet siger at mindst én mand er blevet sigtet for racistisk motiveret overfald og vold, og risikerer op mod 12 års fængsel. Der er ved at blive forberedt en sigtelse mod en anden arrestant, og resten af banden er stadigvæk eftersøgt.

Machete

Overfaldet kommer efter en hændelse i den nærliggende by Novy Bor, hvor en gruppe bestående af fem Romaer overfaldt tre hvide mænd i en bar med en machete. En af de overfaldne hvide blev alvorligt såret. Også dette overfald bliver betragtet som værende racistisk motiveret.

Frygt i gaderne

'Vores borgere føler sig ikke sikker i gaderne i deres egen by, ' sagde Jaroslav Sykacek, Rumborks borgmester.

'Vi har hørt at det tjekkiske politi næste år vil afskedige 2.500 mænd, og omkring 2013, skal styrken være mindsket med endnu 10.000, ' tilføjede han.

'Og jeg spørger følgende - Hvem skal mon beskytte vores borgere? Hvem skal opretholde lov og orden?

Nationaltsindede demonstrationer i Tjekkiet er ikke som dem vi ser i Danmark!
DSSS ve Varnsdorfu - 10. sept 2011 - Nationaltsindet protest mod Sigøjnervold
 

Spekulanter flyttede sigøjnere

Observatorer har advaret mod alvorlige racespændinger i området, der allerede lider under høj arbejdsløshed og fattigdom. Der har været rapporter om at ejendomsmæglere har flyttet Roma-sigøjnere fra andre dele af landet, efter de har opkøbt deres lejligheder, hvorved et stort antal fattige, dårligt uddannede og arbejdsløse mennesker er blevet koncentreret i ét område.

Det nationaltsindede Arbejder Parti, har allerede bekendtgjort at de vil demonstrere mod angrebene i september. Roma-sigøjnernes ledere har allerede fordømt overfaldene på de hvide, og lokale spidser har opfordret til besindighed, men det er en stor mulighed for at spændingerne vil resultere i mere vold.

Kilde:

Deutsche Welle 11 september 2011 - Racial tensions rise in Czech Republic after Roma attacks on whites (Rob Cameron - Prag)

Se også:

Saturday's security measures responding to anti-Roma demonstrations in the Šluknov district cost the police CZK 3 million. Czech Interior Minister Jan Kubice, speaking on Czech Television today, said the 14-day presence of special forces units in the region cost another CZK 3.5 million. "The police corps must bear these costs for maintaining order," he said, adding that he believes the current police budget will be able to sustain these unusual events until year-end.
Romea 11 spetember 2011 - Czech Republic: 41 detained, 6 injured, CZK 3 million spent on Saturday's riots

Relateret:

Balder Blog 11 maj 2011 - Danish Tabloid Ekstra Bladet: Infamous Croatian Gypsies are Denmark’s most criminal family

Balder Blog 25 september 2010 - Ungarn: Jobbik Nationalister vil straffe benægtelse af sigøjnerkriminalitet

Balder Blog 8 september 2010 - Frankrig: Ny lov vil gøre det nemmmere at udvise udlændinge i Frankrig

Balder Blog 15 august 2010 - Genial video fra Konservativ politiker Nikolaj Bang om Sigøjnere

Balder Blog 31 juli 2010 - England: ‘Rumænsk’ ægtepar 2½ års fængsel for udnyttelse af børn til tiggeri

Balder Blog 16 maj 2008 - Italienernes tolerance er slut, lokale stod og klappede da sigøjnerlejr i Neapel gik op i røg

Balder Blog 15 maj 2008 - Italien vil ud af Schengen og genindføre grænsekontrollen - Ud med kriminelle indvandrere


Print Post