Moshe Zigelman - Hassidisk rabbiner
  Moshe Zigelman - Hassidisk rabbiner
Læser Shulchan Aruch, jødisk lovtekst
 

Zigelman blev arresteret første gang i 2007 for sin andel i et flere årtier varende svindelforetagende, hvor velhavende donorer gav millioner af dollars i støtte til Spinka, en jødisk sekt der holder til i Brooklyn, men fik de fleste af pengene tilbage gennem et hemmeligt pengeoverførselsnetværk. Donorerne fil store skattelettelser for de falske 'gaver', Spinka og andre lignende jødiske 'velgørenhedsorganisationer' høstede en del af 'overskuddet'.

Zigelman var højtplaceret assistent af Grand Rabbi Naftali Tzi Weisz. Ved en aftale indgået med anklagemyndighederne, tilstod rabbinerne at have arrangeret de illegale donationer, og at have hjulpet med pengeoverførslerne gennem et internationalt netværk.

Zigelman blev dømt til to år i spjældet, hvilket må siges at være billigt sluppet for USA. Mon ikke dommeren har måske syntes at det var synd for sådan en stakkels andengenerations holocaustoverlevende at skulle få en høj straf? Mere her: LA Times: Rabbi's refusal to testify could send him back to jail

Føderale anklagemyndigheder truer en rabbiner med fængsel medmindre han vidner foran en jury i sagen om en føderal undersøgelse af den ortodoks-jødiske Spinka-sekts skatteunddragelse. På onsdag vil anklagemyndighederne bede en dommer om at beordre ham til at vidne eller at straffe ham for foragt for retten.

Søn af holocaust overlevende...

Advokaten af Moshe Zigelman, en rabbiner, der underviser i religiøse skrifter, og er en 'søn af holocaustoverlevende', siger at hans klient vil nægte med begrundelse i sine religiøse principper.

Mesira - Det er ikke tilladt for en Jøde at informere verdslige autoriteter om folkefæller

Zigelman hårdnakkede religiøse holdning har ført til at advokater nu strides i en føderal retsal om 'den sjældne gang det amerikanske retssystem krydser den ældgamle jødiske mesira doktrin, et forbud for Jøder mod at informere sekulære myndigheder om andre Jøder.

Anklagemyndighederne har sagt, at rabbinerens holdning ikke støttes af Talmuds love, ifølge dokumenter præsenteret af Zigelmans advokater.

Forsvarsadvokaterne påstår at Zigelman igen bliver spurgt om at vælge mellem himmelske og jordiske fængselsceller, og at ingen trussel om fængselsstraf vil kunne få Zigelman til at gå imod sin religion og være fordømt til evig straf.

Han sagde at Zigelman havde konsulteret en respekteret rabbinsk domstol i Israel, og en jødisk ekspert i jødiske lovtekster, der begge fortalte ham at han ikke skulle vidne.

Fars første kone og seks børn døde i holocaust

Zigelman er en 63 år gammel from hassidisk Jøde. Han blev født i det kommunistiske Ungarn af en mor der havde været interneret i Auschwitz, og en far hvis første kone og seks børn angiveligt 'døde i holocaust', ifølge hans advokater.

Efter han flyttede til Brooklyn i 1970'erne begyndte han at arbejde som køkkenassistent for den hassidiske sekt, indtil han til sidst blev den store rabbiners chefassistent.

Havde konsulteret rabbinerdomstol i Israel og jødisk ekspert i Brooklyn...

Fra en anden artikel fra LA-Times af samme dato: Hans advokat, Michael Proctor, sagde at det ville være meningsløst at sende manden bag tremmer, på grund af hans ægte tro på principperne og konsekvensen af at overtræde forbuddet (mod at sladre til ikke-Jøder). Han sagde at Zigelman havde konsulteret en respekteret rabbinsk domstol i Israel, og en jødisk ekspert i jødiske lovtekster fra Brooklyn, der begge fortalte ham at han ikke skulle vidne.

Kilde:

LA-Times 7 september 2011 - L.A. rabbi refuses to testify against fellow Jews, faces jail time

Kommentar: Jeg har svært ved at se rabbinerens problem. I stedet for at trodse autoriteterne, kan han jo bare møde op i retten og lyve alt det han har lyst, da hans talmudiske religiøn jo meget specifikt tillader at en Jøde lyver overfor ikke-Jøder (Goyim), hvis det kan gavne Israel, hvilket blandt andet vil sige, hvis det kan gavne andre Jøder.

Tidligere - mere religiøs lov mod sladderhanke: 'Moserloven':
Rabbiner fordømmer sin søn for at have sladret om Jøder til Goyim
Israel Dwek
den spirituelle leder af det sefardiske jødiske samfund i velhaverbyen Monmouth County en forstad til byen Deal i staten New Jersey, citerede i lørdags fra synagogens prædikestol den talmudiske Moser-Lov, [Loven om den jødiske stikker] der forbyder en Jøde at sladre om andre Jøder til en ikke-jøde. (Goyim = ikke-Jøde = kvæg, aka det muhamedanske begreb kafir = 'vantro') [..]

I et radioprogram lørdag nat sagde Sam Hirsch, et tidligere medlem af byrådet i Borough Park, at Dwek burde kunne se frem til alvorlig gengældelse for sin rolle som informant, der svarer til het halakiske koncept 'moser'. (halacha = jødisk lov, moser = forræder)

'Denne person burde være blevet dræbt,' sagde Hirsch, da han blev spurgt af 'Talkline' studievært Zev Brenner....... Mere her:

Balder Blog 30 juli 2009 - New Jersey: Svindelrabbiner Israel Dwek erklærer FBI informant-søn for død

Relateret

Balder Blog 9 september 2011 - Sharia en trussel mod Amerika, skræpper Pamela Geller - mens Talmud-disciple hygger sig i højesteret (Geller, New York Times og Talmud-tilhængere i Højesteret)

Balder Blog 7 september 2011 - Australien: Jødiske grupperinger dækkede over pædofil sexforbryder David Samuel Cyprys (ville de mon ikke være Moser, eller overtræde 'Mesira'?)

Balder Blog 2 september 2011 - USA: Rabbiner Uzi Rivlin fra New Jersey sigtet for seksuelt misbrug af to 13 årige drenge fra Israel

Et væld af links til andre artikler på Balder Blog om om seksuelt afsporede og kriminelle rabbinere ved denne artikel (og endnu flere ved de enkelte artikler):
Balder Blog 26 august 2011 - New York: Jødisk Indiana Jones - Rabbiner svindlede for millioner ved at redde ‘Toraruller der overlevende holocaust’

Balder Blog 16 august 2011 - USA: Kvinde solgt som nyfødt af berygtet rabbiner - genforenet med sin mor efter 34 år

Balder Blog 8 juni 2011 - Holocaust: Erstatnings-svindel nu oppe på 50 million dollars

Balder Blog 17 januar 2010 - Chabad Lubavitch rabbiner Yaakov Weiss tilstår sexmisbrug af 13 årig dreng

Balder Blog 22 september 2009 - FBI investigates Danish Chief Rabbi, Jewish lawyers and businessmen in corruption case

Balder Blog 30 juli 2009 - New Jersey: Svindelrabbiner Israel Dwek erklærer FBI informant-søn for død

Balder Blog 27 december 2007 - Ledere af de ortodokse jødiske sekter Chabad Lubavitch og Spinka arresteret for bedrageri og pengevask


Print Post