Fyens Stiftstidende kommer med denne sensationelle overskrift i dag: Terrorsigtet bag dødsliste. Konverteret fynbo, den nu terror-sigtede A.A., har hængt danske højrepolitikere ud på islamiske internetsider.

(Af Bjarke Vestesen, Mads Graves Larsen, og Kaare Gotfredsen)

Nu er det næppe en "nyhed" at AA. har skrevet disse indlæg på det islamiske Internet forum Islamic World. Det har f.eks. Balder Blog allerede omtalt i dette indlæg fra den 9 juni 2006, efter at være blevet opmærksom på indlægget på Islamic World via Frit Danmarks hjemmeside.

Men at kalde det "en dødsliste" er vel en grov overfortolkning fra Fyens Stiftstidendes side. Vel er den terrorsigtede A.A. også mistænkt for at have fabrikeret den berygtede dødsliste over fjender af Islam der blev fundet hængt op i Bøgeparken i 2005. Bl.a. har forfatteren Carsten Ringsmose i TV2 fremlagt et trusselsbrev mod ham selv, hvor der skulle være ligheder med håndskriften fra den famøse dødsliste over islammodstandere, for det meste læserbrevskribenter. TV2 var endda så venligt at sætte kraftigt fokus på en af læserbrevsskribenternes navne (så terroristerne ikke skulle gå forgæves? Man undrer sig! Har TV2 sin egen skjulte dagsorden?), der var stavet forkert på samme måde på såvel Bøgeparkens fjende af Islam liste som i trusselsbrevet rettet mod Carsten Ringsmose. Navnene havde ellers hidtil været hemmeligholdt, undtagen for de særligt privilligerede mennesker der går under betegnelsen journalister. Rent absurdistan, at man i en udsendelse hvor den terrormistænktes navn er underlagt navneforbud og holdes skjult, frit publicerer navne på de personer der er de mulige terrormål!

Så længe nærmere ikke er bevist må man dog sige at "udhængningen af danske højrepolitikere" på den islamiske hjemmeside ikke på nogen måder adskiller sig fra andre politiske partsindlæg hvor man prøver at tilsværte modstanderen. At det så sker på en islamisk hjemmeside kunne jo vække mistanke om at der ligger "morderiske hensigter" bag artiklen, men en mistanke er jo ikke det samme som et bevis.

A.A.'s artikel er da hellere ikke mere "fyldt med løgn" end det er almindeligt i politiske debatter på nettet (eller f.eks. i Politiken). Det er et partsindlæg, der er overdrivelser, beskyldninger og fortolkninger, men meget værre end hvad f.eks. Jørgen Bæk Simonsen kunne finde på er det heller ikke.

Hvad der får Fyens Stiftstidende til lige nøjagtigt i dag at komme med denne melding, der præsenteres som en sensationel nyhed aner jeg ikke, men en nyhed er det bestemt ikke. A.A. ytringer på Islamic World net har været omtalt, og man har endda forsøgt at anmelde ham for de efter min mening fuld lovlige udtalelser fra flere sider. Er det agurketid på Fyn? Eller er de bare lidt langsomme på Fyens Stiftstidende?

Hvis vi i fremtiden skal udlægge indlæg som A.A.s som opfordringer til mord, selv om det jo godt kan have været hensigten, kan vi godt pakke ytringsfriheden og den politiske debat sammen, og Kim Møller fra den meget velansete blog Uriasposten ville sammen med undertegnede og stribevis af andre kunne beskyldes for opfordringer til mord på Danmarks Radios journalister der jo jævntlig får en hård medfart, og det med navns nævnelse, i enkelt tilfælde måske endda med e-maildresse! Det er selvfølgelig noget vrøvl.

Her lidt fra artiklen i Fyens Stiftstidende:

- Det løber os koldt ned ad ryggen, når vi hører om denne dødsliste. Manden bag listen er terrorsigtet, og han har her udpeget de personer, som andre islamister skal gå efter i kampen for at overvinde samfundet og få indført det islamistiske samfund, siger Peter Skaarup, der er næstformand for Dansk Folkeparti.

Han tilføjer, at han håber, dødslisten er med i politiets efterforskning af terrorsagen.

Den terrorsigtede A.A. opfordrer på de islamistiske debatsider andre muslimer til at tage e-mail-kontakt til de danske politikere og fortælle dem, hvordan tingene hænger sammen.

Opfattes som en trussel
Den opfordring finder flere af politikerne ubehagelig.

- Der er ikke langt fra den opfordring til at bruge vold og terror, siger Peter Skaarup.

Det er folketingsmedlemmet Kenneth Kristensen (DF), der selv er på listen, enig i.

- Jeg kan kun opfatte det som en trussel. Jeg synes, det er sørgeligt, at man griber til den slags våben og dermed nægter at deltage i debatten på demokratisk vis, siger Kenneth Kristensen, der også er formand for Dansk Folkepartis Ungdom. Læs resten i Fyens Stiftstidende 24 sept 2006: Terrorsigtet bag dødsliste

A.A.s indlæg på Islamic World forummet kan opdeles i to dele: det første afsnit, der er skrevet på et meget dårligt engelsk med mangelfuld tegnsætning, må være forfattet af A.A. selv. Resten er analyser og kommentarer på danske politiske forhold som A.A: må have sakset et andet sted fra, medmindre han har haft hjælp.

I dette efterfølgende indlæg har jeg gengivet A.A.s indlæg fra den islamiske hjemmeside, i en lidt mere læsevenlig form end den tilsyneladende ikke særligt sprogligt begavede A.A. har præsteret på Islamic World. Det er sandsynligt der efterhånden vil blive rettet / tilføjet lidt i ovenstående indlæg også.


Print Post