Hvad farve har Mark Duggan? Mark Duggan er manden som blev skudt af politiet i Tottingham i torsdags.

Nederst video med Michael Coren: 'Det handler ikke om Blackberries, men om black thugs'

  Katherine Birbalsingh - Lærer - forfatter
  Katharine Birbalsingh - Lærer - forfatter
  Katharine Birbalsingh er læreren som har afsløret skolesystemets svigt på det konservative partis kongres sidste år. Kathrine har undervist i Londons centrum i mere end ti år, og planlægger at starte en friskole i det sydlige London, for at hjælpe socialt svage børn. Hendes bog 'To Miss with Love' er på gaden nu. Følg @Miss_Snuffy på Twitter for at finde ud af hvad Kathrine laver lige nu. Katharines personlige hjemmeside er www.katharinebirbalsingh.com.
   
 
  Mark Duggan - var bevæbnet med skarpladt pistol
   
  AFSTEMNING KRISTELIGT DAGBLAD - Flere store virksomheder indarbejder ramadanen i deres kalender. Virksomheder bør ikke tage kulturelle særhensyn, mener Dansk Folkeparti - Stem her
 
  Intelligensfordelig efter oprindelsesland
(Negre fra Vestindien således under Afrika)
Ifølge professor Helmuth Nyborg er det umuligt at opretholde demokratiet ved de lave værdier man ser i Afrika.
 
  Eftersøgt for plyndring af butikker

Urolighederne i Tottingham i går aftes begyndte da nogle mennesker protesterede mod hans død. Her til morgen hørte jeg først om balladen i radioen, derefter på Tv. Jeg læser artikler på internettet.

Men mærkeligt nok ville ingen fortælle hvad farve Mark Duggan havde. Ingen ville sige det usigelige, det jeg forventede, at ballademagerne, sådan generelt set, var sorte. Så blev endeligt avisen The Telegraphs Toby Youngs blogpost om urolighederne publiceret. Er Toby Young den eneste journalist derude som tør sige at disse uroligheder handler om race?

Men én avis viste et billede af Mr. Duggan. Da jeg så billedet, bekræftede det som jeg instinktivt havde vidst: sorte unge har igen sat London i flammer.

Nogle af de sorte børn som jeg plejede at undervise vil fortælle Jer, at balladen er helt fuldstændigt retfærdiggjort. En del af de voksne ville være enige med dem. Overalt læser jeg, at protesten var forståeligt, fordi "folk er meget vrede".

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad de er vrede over.

Mark Duggan er død. Han blev skudt af politiet i en ildkamp. Duggan befandt sig i en minitaxi, og der blev skudt såvel fra taxien som af politiet et andet sted. En politimand kom til skade under hændelsen, og en kugle blev fundet i en politiradio. Enten skød Duggan mod politiet, eller også gjorde chaufføren fra minitaxien det. Enten var Duggan det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og var hans død en frygtelig tragedie, hvor han blev fanget i en krydsild, eller også skød han mod politiet, og politiet forsvarede sig selv. Lige meget hvilken forklaring der er den rigtige, skød politiet ikke denne mand i koldt blod.

Alligevel sagde en ven af Duggan, som sagde hendes navn var Niki (53), fortalte at deltagerne i protesten krævede 'retfærdighed for familien', og 'noget skulle der gøres'. Hun sagde at nogle af dem gik på gaden for at bevidne deres holdning.

'De viser at de er der fordi folk ikke er glade. Denne fyr var ikke voldelig. Ja, han var involveret i ting og sager. Men han var ikke en aggressiv person. Han havde aldrig gjort nogen noget.'

Jeg gad vide hvad 'involveret i ting og sager' betyder?

Jeg spørger også mig selv om politibetjenten som blev skadet under hændelsen tror på at Mark Duggan aldrig havde gjort nogen noget.

'Noget skulle der gøres'? Hun får det til at lyde som om politiet slår sorte ihjel hver anden weekend, og langt om længe var der nogle der besluttede at nogen skulle gøre noget.

Fra den skole hvor jeg underviste, minder jeg en præsentation som børnene fik af Trident, den afdeling af politiet der beskæftiger sig med undersøgelse af, og information om kriminalitet der involverer brug af skydevåben blandt Londons sorte segment.

Den gang vidste jeg ikke hvad Trident var, og det slog mig, at alle de billeder af folk der var blevet skudt (ideen var at skræmme børnene), var sorte.

Så hen mod slutningen gik jeg hen til én af politifolkene, og spurgte ham hvilken procentdel af dem der er involveret i kriminalitet der involverer skydevåben, var sorte.

Jeg lyver ikke når jeg siger, at dette spørgsmål fik denne hvide mand, som var i tredive års alderen, og som dog var trænet i at omgås det sorte samfund til at blive lyserød i hovedet.

Kriminalitet med skydevåben 80% sorte

Han forklarede at omkring 80% af den kriminalitet der involverer skydevåben, fandt sted blandt sorte. Jeg smilede, ilde tilpas. Men nej sagde han, det var faktisk endnu værre.

Derefter fortalte han mig at 80% var vold med skydevåben der hvor det var sorte mod sorte, og at der af de tilbageblevne 20% mindst var 75% hvor der var mindst én sort involveret; sorte der skød hvide, eller hvide der skød sorte.

Jeg pressede på for at få mere at vide. Mens han anførte at hans statistikker var grove, og at han ikke havde videnskabelige tal, var de fleste af de hvide som var involveret i disse skyderier fra Østeuropa. [Ha! Se min kommentar fra 18 november 2009 - Balder]

Blev noget som helst af dette nogensinde nævnt i deres præsentation? Selvfølgelig ikke. Lige som nyhederne om balladen i Tottingham heller ikke nævner race.

Problemer kan ikke løses uden at folk er villige til at fortælle sandheden. Lige som med så mange andre ting i dette land, stikker man hovedet i sandet, og nægter at tale om det.

Katharine Birbalsingh

Oversat fra:

Daily Telegraph 7 august 2011 - These riots were about race. Why ignore the fact?

Mere fra Katharine Birbalsingh:

Daily Telegraph 9 august 2011 - No wonder these kids think stealing trainers is OK. Everyone makes excuses for them

Michael Coren: It's not about Blackberries (smartphone) but about Black Thugs
Den canadiske stuedievært Michael Coren voksede op i de områder hvor uroen er værst
 

Relateret:

Balder Blog 10 august 2011 - Britisk EU-parlamentsmedlem Gerard Batten: Hent tropperne tilbage fra Afghanistan sæt dem ind i England 

Uriasposten 9 august 2011 - “What appears unthinkable today will appear natural or inevitable twenty years from now…”

Uriasposten 9 august 2011 - Multikulturelle London – Tottenham riots 2011

Balder Blog 18 november 2009 - Scotland Yard afslører at 92% af alle gruppevoldtægtsmænd i London er ikke-hvide

Daily Mail 9 november 2009 - PC brigade ban police from saying 'gang rape' as it is 'too emotive' | Tip

dansk Balder Blog 21 november 2009 - Denver - USA: 26 racistiske overfald - 32 anholdt for hate crimes   

dansk Balder Blog 1 september 2009 - England: Politirapporter viser at hver femte morder er indvandrer

dansk Snaphanen 14 oktober 2009 - Dispatches: Gang rape in Britain

dansk Balder Blog 17 april 2009 - Norge: Alle overfalds-voldtægter de sidste tre år er begået af ikke vestlige indvandrere

dansk British National Party 4 Sep 2008 - Senior Asian Police Officer Scores Poorly on Test, Claims ‘Racism’

dansk Balder Blog 15 november 2007 - Asian Scotland Yard officer Ali Dizaei scorns Danish police and requires more racism in Denmark

dansk Balder Blog 10 juni 2006 - The Guardian 10 juni 2006: Hemmelig rapport stempler muhamedansk politi i England som 10 gange så korrupt som indfødte Briter

 


Print Post