Dov Lior mellem ekstatiske tilhængere
   
 
  Yaakov Margi - Minister for religion
Shas -
Bemærk portrættet af den ekstremistiske rabbiner Ovadia Yosef; kendt for bl.a. Ikke-jøder eksisterer kun for at tjene Jøder Den israelske regering omfatter således ekstremister som erklærede potentielle folkemordere og racistiske supremacister.

 

Jerusalem - Anholdelsen af en prominent israelsk bosætter-rabbiner som støttede en bog som på visse betingelser tillod dræb på ikke-jøder, optrapper nu konflikten mellem nogle jødiske religiøse vismand og den israelske regering.

Efter rabbineren Dov Lior, det spirituelle overhoved af den ekstremistiske Kiryat Arba-bosættelse på den israelsk besatte Vestbred blev anholdt og taget med af politiet for at blive udspurgt, gik hundredvis af hans tilhængere amok. Andre rabbinere skummede over ideen at en rabbiner overhovedet kunne blive arresteret.

Sekulære Israelere derimod, klagede over at nogle rabbinere i Israel tror de er hævet over loven.

Rabbi Dov Lior, som længe har været et symbol på nationalistisk ekstremisme, blev i mandags anholdt efter hans bil blev stoppet på en vej på den israelsk besatte Vestbred for at blive afhørt. Lior, som blev løsladt efter en kort afhøring, beskyldte politiet for at bruge 'bolsjevistiske metoder'.

Den israelske minister for religiøse anliggender; Yaakov Margi, stemmede i med kritikere af hans egen regering, og rasede at rabbineren, som er sidst i halvfjerdserne, blev 'bortført på sin vej til Jerusalem, som en almindelig forbryder.'

Lior blev afhentet i mandags, efter at han havde ignoreret officielle ordrer fra politiet om at melde sig til afhøring.

Hans anholdelse skabte vrede hos hans tilhængere som et tegn på manglende respekt for en højtæret lærd.

I hundredvis af disciple forsøgte at blokere vejen ind til byen, hvilket skabte forvirring i trafikken i eftermiddagens myldretid.

Andre forsøgte at angribe Højesteretten. I hundredvis af bosættere belejrede et hus hvor nogle regeringsembedsmænd, som de mente var ansvarlig for arrestordren bor.

Arrestordren havde været udstående i månedsvis i forbindelse med et forord som Lior skrev til bogen 'Kongens Tora'.

Bogen citerer jødiske vismænd for i visse tilfælde at tillade drab på ikke-jøder, inklusiv spædbørn, hvis der er risiko for at de vil vokse op til at være lige som deres onde forældre.'

[..]

Selvom han er respekteret i det religiøse-nationalistiske samfund har Liors lære og kommentarer gjort ham til en polariserende figur i Israel i årtier.

Efter et angreb vha. skydevåben på en religiøs skole i Israel i 2008, fandt han at jødisk lov forbyder at ansætte Palæstinensere dom arbejdskraft, eller at udleje boliger til dem.

Lior roste også den berygtede jødiske massemorder Baruch Goldstein, en amerikansk født fanatisk jødisk læge som massakrerede 29 Palæstinensere i en moske i byen Hebronpå den israelsk besatte Vestbred.

Nogle rabbinere har taget afstand fra 'Kongens Tora', hvor det ikke eksplicit nævner at de ikke-Jøder der omtales hentyder til Arabere eller Palæstinensere. [Disse rabbinere indser det er dårlig reklame at være så ligefrem, men teologisk set er det ekstremisterne der går den lige vej. Skrifterne taler om 'Goyim'. Balder]

I onsdags rapporterede den israelske avis Hayom at der er en opfølgning på vej til 'Kongens Tora'.

Bogens forfatter rabbineren Yitzhak Shapira, sagde at han havde solgt flere end 2000 ekstra eksemplarer af 'Kongens Tora', siden Lior blev arresteret.

Shapira blev sidste år kortvarigt anholdt for at blive afhørt om bogen. Ingen er blevet sigtet i forbindelse med udgivelsen.

Læs det hele her :

Huffington Post 29 juni 2011 - Rabbi's Arrest Provokes New Friction Between Religion And Government In Israel

Relateret:

Roy Tov 1 juli 2011 - Monster Rabbi (With many quotes from Rabbi Dov Lior)

Superzionisten Manfred Gerstenfeld er bange for at ytringsfrihed betyder at visse sandheder om bl.a. den jødiske religion kommer frem i offentligheden. Han beklager at folk ikke længere kan smides i fængsel for det.
Balder Blog 26 juni 2011 - Zionisten Manfred Gerstenfeld: Wilders’ sejr en trussel mod Jøder

Balder Blog 17 juni 2011 - Israelsk rabbiner Dov Lior: ‘Ikke-jødisk sperm fører til barbarisk afkom’

Balder Blog 19 oktober 2010 - Israelsk rabbiner Ovadia Yosef - Ikke-jøder eksisterer kun for at tjene Jøder

Balder Blog 30 juli 2010 - Israel: Rabbiner Yitzhak Ginsburg arresteret for bog som opfordrer til drab på ikke-jøder

Balder Blog 12 november 2009 - Rabbiner Yitzhak Shapiro: Jøder må dræbe ikke-jøder inklusiv spædbørn (Kongens Tora - Torat Hamelech)

Balder Blog 22 marts 2009 - Hærens rabbinere under Gaza: Dette er en religiøs krig - ok at dræbe civile

"Racism originated in the Torah," said Rabbi Yosef Scheinen, who heads the Ashdod Yeshiva. "The land of Israel is designated for the people of Israel. This is what the Holy One Blessed Be He intended and that is what the [sage] Rashi interpreted." He added that he did not see the move as racist so much as segregationist. "The world is so big and the State of Israel is small, that God intended it for the people of Israel and the whole world covets it. That is the injustice."
Haaretz 7 december 2010 - Top rabbis move to forbid renting homes to Arabs, say 'racism originated in the Torah' (Google cache link Oprindelige artikel forsvundet)


Print Post