Adolf Hitler - assimilation fejlede
 
  Ovadia Yosef - Rabbiner Shas
 
  Torat ha-Melekh - Kongens Torah
Torat Ha'melech
 
  På en plakat fra den israelske regerings annonce-kampagne i USA kan man læse: 'Assimilation og tabt for os'

Mens der i på danske debat foregår indædte slagsmål omkring hvornår det er sømmeligt eller ikke sømmeligt at drage Nazi / Hitler ind i diskussionen, er der blandt Jøder ikke det som ikke kan sammenlignes med Hitler og det Tredje Riges politik.

Den israelske justitsminister Yaakov Neeman sagde i torsdags at assimilation i et ikke-jødisk samfund udenfor Israel gør for Judaismen hvad Adolf Hitler forsøgte at gøre under Anden Verdenskrig, og fejlede.

Under en paneldebat om konvertering ved 'Præsidentens Konference' i Jerusalem, afviste justitsministeren nylig kritik fra amerikanske rabbinere angående Israels politik angående konvertering.

"Problemet i 'eksil' er ikke konvertering, det er assimilation, ' sagde Neeman.

'Hvor mange [nye] Jøder tilslutter sig 'diaspora Jøderne' ved at konvertere, og hvor mange [Jøder] assimilerer?

Lad os se sandheden i øjnene. Det som ikke lykkedes for Hitler, sker i 'diasporaen', med dens frygtelige assimilation.'

[..]

Yakov Neeman talte efter en anden minister, indenrigsminister Eli Yishai, havde holdt en kort tale for derefter at forsvinde fra podiet, hvilket udløste spekulationer om i hvorvidt han havde det dårligt ved at dele scenen med en konservativ og en reformrabbiner.

[..]

I sine korte bemærkninger sagde indenrigsminister Eli Yishai at konvertering ifølge Shaspartiets spirituelle overhoved rabbineren Ovadia Yossef, bør være 'så skånsom som muligt'. Yishai angreb 'politiske organisationer', hvormed han formentligt refererede til reform og konservative bevægelsers opposition til det ortodokse monopol på konvertering.

Han sagde at det var essentielt at overholde halaka (jødisk lov), for 'hvis vi faktisk ændrer reglerne og agerer udenfor de værdibaserede jødiske regler, taber vi vores værdi og vores identitet. Det som bevarer det jødiske folk er dets enhed. Det er vigtigt at vi er forenet.

Yishai sagde også at der for for ti år siden blev offentliggjort en undersøgelse i USA der viste at 'det jødiske gen' blev videreført gennem den kvindelige linje, og derved bekræftede at den gamle halakiske linje for jødiskhed blev videregivet via moderens linje. Denne bemærkning forårsagede hånlige tilråb fra publikummet

Efter endnu en gang at have understeget nødvendigheden af enhed indenfor halaka (den jødiske lov), forlod Yishai pludseligt lokalet, hvilket fik rabbineren Gilah Dror til at kommentere: 'Det er i orden at han ikke vil give os hånden, men han kunne da i det mindste være blevet for at tale med os.'

Yisraels talsmand, Roi Lahmanovitz, sagde at ministeren sædvanligvis fortrækker lige efter han har talt, og at hans afgang ikke havde noget at gøre med tilstedeværelsen af reform og konservative rabbinere på podiet.

Andre som deltog i konferencen; journalist Shmuel Rosner, formand for 'Jewish Agency'; Natan Sharansky; reform rabbiner Peter Knobel, og Dr. Dov Maimon fra Jewish People Policy Institute. Rabbineren Yecheskel Weinfeld, fra Centret for avancerede Talmud-studier aflyste i sidste øjeblik.

Kilde:

En del 'anførselstegn' er fra Balders hånd.

Haaretz 26 juni 2011 - Justice Minister Yaakov Neeman compares 'horrific' overseas assimilation to Hitler's plans in panel on conversion policy at President's Conference in Jerusalem (Yair Ettinger)

Relateret:

Balder Blog 13 februar 2011 - Israelsk Parlamentsmedlem: Mere uddannelse for at bekæmpe blandede ægteskaber

Balder Blog 17 januar 2011 - Israelsk rabbiner Dov Lior: ‘Ikke-jødisk sperm fører til barbarisk afkom’

Balder Blog 30 december 2010 - Israel - Rabbiner koner til jødiske kvinder: holdt jer fra Arabere

Balder Blog 19 oktober 2010 - Israelsk rabbiner Ovadia Yosef - Ikke-jøder eksisterer kun for at tjene Jøder

Balder Blog 4 oktober 2010 - Israelsk rabbiner: I orden at jødiske kvinder går i seng med fjenden

Balder Blog 2 oktober 2010 - Hvordan man forebygger blandede ægteskaber - af Rabbi Kalman Packouz

I Jerusalem har det ortodokse Meah Shearim-kvarter længe været som en anden verden, hvor sekulære israelere ikke føler sig velkomne, og hvor tingene får lov til at udvikle sig efter den ortodokse befolknings opfattelse af, hvordan de bør være. Men det seneste tiltag med at kønsopdele nabolagets fortove, så mænd går på den ene side og kvinder på den anden, vækker heftig debat og modstand fra byens sekulære. Den demografiske situation i Israel er sådan at de ortodokse får langt flere børn, så de vil med tiden få mere indflydelse. De udgør nu ca. en fjerdedel af jøderne i israel.
Kristeligt Dagblad 1 oktober 2010 - Ortodokse jøder kønsopdeler fortove

Balder Blog 30 juli 2010 - Israel: Rabbiner Yitzhak Ginsburg arresteret for bog som opfordrer til drab på ikke-jøder

Balder Blog 30 december 2009 - Chabad Lubavitch - racistisk jødisk organisation infiltrerer Vestens politiske eliter

Balder Blog 7 september 2009 - Israel: Statsstøttet kampagne mod blandede ægteskaber rettet mod Jøder udenfor Israel

Balder Blog 12 november 2009 - Rabbiner Yitzhak Shapiro: Jøder må dræbe ikke-jøder inklusiv spædbørn

Balder Blog 22 marts 2009 - Hærens rabbinere under Gaza: Dette er en religiøs krig - ok at dræbe civile


Print Post