Materialer der bliver brugt ved Mexicansk Amerikanske Studier understreger vigtigheden af skabelse af en Latino-nationalisme.
[..]

 
  Latino demonstration

Ifølge resultaterne fra en rapport lavet af Arizonas 'inspektør af den offentlige undervisning' promoverer et 'TUSD Mexican America/Raza' kursus modvilje mod en race eller klasse af mennesker, og stiler efter genindførelse af raceopdelt undervisning i distriktets skoleklasser.

Hvide fremstilles som undertrykkere

Skoledistriktet blev afsløret i at bruge undervisningsmaterialer som 'gentagne gange henviser til hvide mennesker som værende undertrykkere der undertrykker Latinoer.

Det materiale som blev kigget efter i sømmene, præsenterer et ensidigt perspektiv på historiske begivenheder; at Latinos bliver forfulgt, undertrykt og underkastet af 'hegemoniet', som i dette materiale kaldes 'det hvide USA'.

Undervisningen er baseret påbøgerne; 'Occupied America', af Rodolfo Acuna, og Pedagogy of the Oppressed skrevet af Paulo Freire.

'Occupied America' er blevet en slags bibel for dem som promoverer Latino-nationalisme.

Aztlan = Arizona, Colorado, Wyoming, og New Mexico

 

Bogens anti-intellektuelle argumenter kræver at læseren glemmer alt om teorien om indvandring via en landbro ved Beringstrædet, og dyrker troen på et fysiske eller imaginært sted ved navn Aztlan.

TUSD-pensummet kræver at de studerende ved hvilke amerikanske delstater udgør den fysiske version af Aztlan; Arizona, Colorado, Wyoming, og New Mexico.

Revolution mod de dominerende klasser

Bogen 'De Undertryktes Pædagogik', bruges ofte i pensum der søger at hindre assimilation i samfundet, og promoverer revolution mod 'de dominerende klasser'.

 
  La Raza - 'racen' - forstør - klik
 

Vi kan også igen udlede ud af denne historie, der stammer fra en ganske almindelig avis, og ikke en såkaldt 'højreorienteret hjemmeside', at man i 'smeltediglen' USA tydeligvis er meget bevidst om, og anerkender begreber som 'race', og 'etnicitet'.

 

 

 


ixtlan

Dette er det grundlæggende i den usammenhængende 'kritiske racepædagogik', som er det bærende element i TUSDs 'Mexican American/Raza Studies' pensum.

Acuna beskriver TUSD-studenterne som 'værende bevidst om deres rolle ved skabelse af forandring. De er del af en modstandskultur'.

Skoleinspektørens grundige undersøgelse af pensummet fandt, at undervisningen 'er primært udarbejdet til elever af en særlig 'etnisk race' [mærkeligt udtryk, men det står der].

Med andre ord, i et skoledistrikt der bruger flere end 60 millioner dollars på at stimulere integration [desegregation], er undervisningen med til igen at lede op til raceadskillelse i skolerne.

Rapporten slår fast at: 'Foruden de undersøgte undervisningsmaterialer, indikere også hjemmesiden af 'Mexican American Studies Department' (MAS) at pensummet er specielt udarbejdet for elever af en særlig etnisk race.

Hjemmesiden af 'TUSD Mexican American Studies Department viser en oversigt af sin 'Mexican American Studies' model, som er grundlaget for dets program, og er specielt designet for Latino-studerende.'

'Denne konklusion understøttes af det faktum, at en exceptionel procentdel af studerende som deltager i dette undervisningsprogram, er for 90% vedkommende Latinoer. Til sammenligning er kun 60% af eleverne i Tucsons samlede skoledistrikter Latinoer.

Del af et undertrykt folk

Disse Latino-studerende bliver instrueret i at de er 'del af en undertrykt folk'.

Gennemgangen af undervisningsmaterialet vise at undervisningen 'advokerer etnisk solidaritet, i stedet for at behandle eleverne som individer.'

Undervisningen understreger gentagne gange vigtigheden af at opbygge Latino-nationalisme og enhed.

Læs det hele her:

Tucson Independent Daily - “Mexican American Studies Program materials emphasize the importance of building Latino nationalism”

Relateret:

Morten Uhrskov Jensen Set fra højre - Den etniske smeltedigel

Balder Blog 31 januar 2010 - USA: Indvandringsdebat afstedkommer voksende samarbejde mellem Jøder og Latinoer

Balder Blog 9 februar 2008 - Latino-jødisk Koalition i USA – Jøderne allierer sig med de nye indvandrere

 


Print Post