Jyllands Posten Århus 25 august 2006: Aktivist nægtede at hjælpe politiet

Af PERNILLE AMMITZBØLL og NIKOLAJ WORM

En af de venstrefløjsaktivister, der blev overfaldet i et sammenstød mellem en gruppe højrefløjsaktivister og gæster på den socialistiske Café Oskar, nægtede at hjælpe politiet med efterforskningen, da han var mere interesseret i at komme i medierne, fremgår det af udtalelse fra politimester Jørgen Ilum. Enhedslisten beskylder politiet for at lyve.

Café Oskar; et par knuste ruder omtales som en "tragisk begivenhed", af DR's Morten Møbjerg der heller ikke kan se forskel mellem 200 og 500 mennesker! Politiets statistik tages uden videre som udtryk for højrefløjsvold. Ingen kritiske spørgsmål. I fællesskab med Paula Larrain, der kom til Danmark som flygtning, helt efter DR's ansættelsespolitik, deltager han åbenlyst i venstre-ekstremisternes pr. nummer med fest og gøgl i gaden! Tilbage til journalisthøjskolen Morten Møgbjerg Nielsen! Læs: propaganda for den ekstreme venstrefløj

en udtalelse fra politimesteren i Århus, Jørgen Ilum, fremgår det, at en af de afhørte venstrefløjsaktivister, der var involveret i et sammenstød med højrefløjsaktivister på den socialistiske Café Oskar i november 2005, ikke var særligt interesseret i bidrage til opklaringen af sagen og i stedet havde mere travlt med at servicere medierne.

Endvidere fremgår det af JPs artikel at en betjent, der deltog i afhøringen af de overfaldne udtalte følgende:

»Undertegnede afhørte den forurettede i voldsforholdet begået i kælderen på Café Oskar. Sædvanligvis oplyser de forurettede i voldssager navne på andre vidner og fortæller politiet alt af betydning for den konkrete sag, hvilket absolut ikke var tilfældet i denne sag. Jeg oplyste ham udtrykkeligt om, at politiet ønskede at opklare sagerne samtidig med, at jeg viste ham straffeloven. Forurettede svarede, at han og venstrefløjen havde brug for gode overskrifter og god omtale i aviserne i en periode, og at "derfor fortæller jeg ikke mere i dag"«

Han tilføjer, at den forurettede under afhøringen havde sin telefon tændt, sådan at han kunne svare på spørgsmål fra pressen. To til tre gange under afhøringen talte han med pressen på sin mobiltelefon, fordi han skulle låne en tv-station en cd-rom med videooptagelser af gerningsmændene.

Læs hele artiklen hos Jyllands Posten Århus: Aktivist nægtede at hjælpe politiet

Balder.org: Læs også hvordan DR lavede en gang ublu propaganda for den ekstreme venstrefløj

Balder Blog 23 juli 2006: Sigtelser mod patrioter opgivet: Hvad der faktisk skete på Café Oskar den 29 november 2005


Print Post