Karikatur: Jøder forlader Israel
   
   
   
 

'Lad Jøderne flytte tilbage hvor de kom fra; Polen, Frankrig, Tyskland, USA', sagde Helen Thomas, som derefter blev erklæret persona non grata af de jødisk styrede medier. Men der er mere og mere der tyder på, at mange Jøder faktisk er begyndt at forberede sig på at forlade landet.

'Måske så mange som halvdelen af de Jøder der bor i Israel vil de kommende år overveje at forlade Palæstina, hvis den politiske og sociale udvikling fortsætter'.

Måske kan historikere eller kulturantropologer foruden Palæstina, udpege et land for os, hvor en så stor del af den nyligt arriverede kolonist-befolkning er klar til at benytte sig af deres ret til at fortrække, mens mange flere, som faktisk har tusindårige rødder i området, men som blev offer for etniske udrensninger, er klar til at benytte deres ret til at vende tilbage.

En af de mange ironier der udgør en del af det 19e århundredes kolonialistiske eventyr i Palæstina, er det faktum at dette mere og mere flossede projekt i det meste af det 20e århundrede blev anset som et fristed i Mellemøsten for 'tilbagevendende' forfulgte europæiske Jøder. Men i dag, i det 21e århundrede, er det igen Europa, der af et stort antal illegale besættere af palæstinensisk jord anses som det meget eftertragtede opholdssted for Jøder fra Mellemøsten der ønsker at vende tilbage.

For at parafrasere den jødiske journalist Gideon Levy; 'Hvis vore forfædre drømte om et israelsk pas for at flygte fra Europa, så er der nu mange af os som drømmer om et ekstra pas for at flygte til Europa.

Adskillige studier i Israel, og én som blev lavet af den store amerikanske paraplyorganisation for israelske lobbyister AIPAC, samt en undersøgelse lavet af den Jødiske Nationale Fond i Tyskland, har vist at helt op mod mere end halvdelen af de i Israel bosiddende Jøder overvejer at forlade Israel, hvis den nuværende politiske og samfundsmæssige udvikling fortsætter.

En spørgeundersøgelse fra 2008 lavet af 'Menachem Begin Heritage Center' i Jerusalem fandt at 59% af Israelerne havde kontaktet, eller planlagde at kontakte en udenlandsk ambassade for at hør om mulighederne for at opnå statsborgerskab og pas. Man regner med at dette tal i dag nærmer sig de 70%.

Det antal Israelere som overveje at flytte fra Palæstina er ifølge videnskabsmænd fra Bar-Ilan universitetet, der for nyligt publicerede resultaterne af en undersøgelse i Eretz Acheret ('Et andet sted').

Bar-Ilan-undersøgelsen fandt også at der er flere end 100.000 Israelere der allerede er i besiddelse af et tyske pas, og dette antal øges med flere end 7.000 hvert år, og er stigende. Ifølge tyske embedsmænd, er der allerede blevet udstedt 70.000 sådanne pas.

Foruden dem som planlægger at flytte til Tyskland er der flere end en million Israelere der er i besiddelse af andre udenlandske pas, som de holder parat til situationen i Israel bliver værre. Et af de mest eftertragtede lande for Jøder der overvejer at emigrere, og sandsynligvis det mest gæstfrie, er USA. På nuværende tidspunkt er der flere end en halv million Israelere der er i besiddelse af et amerikansk pas, og flere end en kvart million andre har søgt.

Under mødet i Washington for nyligt, mellem den israelske statsminister Netanyahu og israelske agenter i USA, gav officials fra AIPAC en forsikring om at den amerikanske regering når det bliver nødvendigt, let og hurtigt vil udstyre alle Israelere der måtte ønske dette, med et amerikansk pas.

Meget mere her:

Option Maker 4 juni 2011 - Israelis Rush for Second Passports (Franklin Lamb)

Relateret:

Balder Blog 28 januar 2007 - Tusindvis af israelere søger asyl i Canada 


Print Post