Kviksølv flimmerlys ADHD, Parkinson, mm.
Klik for et større billede

Resultat spørgeundersøgelse fra hollandsk avis: 87% af læserne vil have glødepæren tilbage!

BERLIN: - Ifølge tyske videnskabsmænd kan sparepærer muligvis være kræftfremkaldende.

Således kan de afgive farlige dampe under en brand. Dette blev afsløret af det tyske forbrugermagasin 'Markt' i denne uge.

Forbrugermagasinet har ladet forskellige fabrikater af kviksølv-dræberpærer undersøge af et laboratorium. Undersøgelsen viste, at der blev fundet 'tydeligt målbare mængder fenol'.

Dette stof mistænkes for at være kræftfremkaldende.

Dernæst blev der også fundet andre giftige stoffer som kan være farlige for indendørsklimaet, som naftalen og styren.

Det tyske Miljø-Ministerium fortæller i en pressemeddelelse at mængden af de skadelige stoffer er 'meget lille', hvorfor der 'sandsynligvis' ikke er fare for folkesundheden.

De Telegraaf 22 april 2011 - Spaarlamp mogelijk kankerverwekkend

 

 
  Miljøforbryder Arresteret for besiddelse
af glødepære
- Klik for et større billede

Opinion: Giv os glødelampen tilbage!

AMSTERDAM - Sparepærer er muligvis kræftfremkaldende og indeholder kviksølv.

Alligevel forbød EU glødelampen til stor tilfredshed for miljølobbyen, fabrikanter den daværende minister Cramer (Socialdemokrat).

Godt for miljøet og din elregning? Eller ønsker du glødepærerne tilbage på hylderne i supermarkedet?

De Telegraaf vil gerne høre deres mening. Vær med til vores opinionsundersøgelse 'Stelling van de Dag' (fra 10:30 til 15:30 i dag)

Update 3 maj 2011:

Mærkeligt nok er alle online artikler om emnet fra De Telegraaf forsvundet. På bloggen Climategate.nl skriver man dog følgende: UPDATE: De Telegraaf havde i fredags som emne for 'Dagens Stillingtagen', Giv os glødepæren tilbage: Næste dag, lørdag 30 april kunne man læse resultatet i papiravisen: 87% af læserne vil have glødepæren tilbage. Kilde: Climategate.nl

Oversat fra:

De Telegraaf Langfredag 22 april 2011 - Stelling: Geef ons de gloeilamp terug!

Telegraaf Langfredag 22 april 2011 - Opinionsundersøgelse: Geef ons de gloeilamp terug! (rimelig nemt at forstå spørgsmålene)

 
Sparepærerne er et meget godt symbol for EU: Man erstatter gode nyttige billige gammelkendte og ufarlige ting med livsfarlige eksperimenter. Derudover blev de gammeldags elpærer for en stor del fremstillet i Europa, især i lande som Ungarn, mens næsten alle dræberpærer kommer fra Kina. Hvordan er miljøforholdene mon dèr?

Tyske ingeniører og Greenpeace advarer:

Brug ikke i dårligt ventilerede rum. Lad den ikke brænde for længe ad gangen. Må ikke være i nærheden af hovedet. Selv Manfred van Santen fra den tyske afdelig af Greenpeace advarer i Hamburger Abendblatt mod spærepærerne.

'Hvis der er installeret mange i et børneværelse, og muligvis bruges ved barnesengen som læselampe, kan det blive problematisk.'

Andreas Kirchner fra det tyske ingeniørforbund advarer i den samme avis endnu kraftigere mod sparepærer. Han råder at man holder hovedet væk fra lampen og sørger for godt med udluftning.

 

Hamburger Abendblatt via Climategate.nl 19 april 2011 - Leuchtkraft mit Nebenvirkungen

Relateret:

Hodjaernes Blog 24 august 2011 - Heatball: Ikke en pære – men passer i samme fatning | 24timer

HEATBALL® Was ist das?

Balder Blog 28 april 2009 - EU kræver fjernaflæselige elektricitetsmålere for alle husholdninger

Kommentar: Jo mere jeg læser om det jo mere glad bliver jeg over at have indkøbt til i hvert fald de næste 5 års forbrug af helt ugiftige glødepærer mens tid var. Oven i købet til en meget favorabel pris pga. kvantumsrabat, hvilket især for de store pærer betød ca. halv pris! EU er ondskabens Imperium.


Print Post