FBIs afdeling i Cleveland: beviser og beskyldninger som sandsynligvis er fabrikeret af KGB

 
  Den svært syge olding (90) bæres ud af hjemmet endnu en gang
 
  John Demjanjuk - 17 år forfølgelse, intimidering, anholdelser, fængsling, udlevering, dødsdom, tre år på en israelsk dødsgang.....
 
  Forfalsket Identitetskort
 
  Frikendt ved israelsk domstol
 
  Forfalsket Identitetskort

BERLIN – En FBI-rapport som har været hemmligholdt i 25 år siger at Sovjetunionen 'sandsynligvis fabrikerede' beviser der er centrale i forhold til forfølgelsen af John Demjanjuk - en afsløring der kunne hjælpe forsvaret ved dets endelige forsvarstale i dag onsdag ved den tyske retsag mod den pensionerede automobilarbejder fra Ohio.

Den nyligt deklassificerede feltstudie fra FBI som Associated Press har fået fingrene i, sår tvivl om ægtheden af et ID-kort som er et nøglebevis ved beskyldningerne for at Demjanjuk skulle have arbejdet som vagt ved Sobibor koncentrationslejren i det besatte Polen.

Gennem tre årtier med høringer i USA, en udlevering, den dødsdom fulgt af en frikendelse i Israel, endnu en deportation og nu en proces i München har anklagerens argumenter støttet sig stærkt til et foto-ID fra en SS-træningslejr som indikerer at Demjanjuk blev sendt til Sobibor.

Demjanjuks advokater har gentagne gange bedyret at ID-kortet og andre angivelige beviser mod Demjanjuk er sovjetiske forfalskninger. Men FBI-rapporten præsenterer den første kendte bekræftelse på at amerikanske undersøgere nærede tilsvarende tvivl om bevisernes ægthed.

'Retfærdigheden er ikke tjent med forfølgelse af en amerikansk statsborger på beviser som normalt ikke ville kunne tillades ved en domstol, men en forfølgelse som er baseret på beviser og beskyldninger som sandsynligvis er fabrikerede af KGB, ' sagde FBIs afdeling i Cleveland i rapporten fra 1985, fire år efter at Russerne havde vist de amerikanske detektiver kortet.

Det foregik under højdepunktet af Den Kolde Krig, og ID-kortet fra det nazistiske Trawinski Træningslejr havde endnu ikke været undersøgt af vestlige eksperter som det er i dag.

Siden da er identitetskortet blevet undersøgt og evalueret af amerikanske, israelske og tyske domstole, selv om 'eksperter' ved den nærværende proces ikke levnede plads til tvivl, mens én af dem dog var enig i, at en forfalsker med de rigtige materialer kunne have forfalsket identitetskortet og andre dokumenter.

FNI-agenterne mener at Sovjet havde en interesse i at forfalske dokumenterne som del af en kampagne beregnet på at tilsværte antikommunistiske emigranter [til USA].

Disse konklusioner er i modstrid med det en anden afdeling af Justitsministeriet (Office of Special Investigations; OSI), som stod for den overordnede undersøgelse af Demjanjuk, nåede frem til.

Et kvart århundrede senere, står John Demjanjuk, nu 90 år gammel for en domstol i München anklaget for 28.060 tilfælde af medvirken til mord, som han nægter at have været delagtig i.

Der ventes en dom indenfor en måneds tid.

[... Et længere stykke hvor oversættelse mangler...]

I retten “viser” KGB officeren dommeren dokumenterne, men tillader ikke, at dokumenterne fremlægges som bevis eller på anden måde kopieres, hedder det endvidere.

Da rapporten blev sendt til FBI hovedkvarteret i Washington, havde Demjanjuk allerede fået sit statsborgerskab inddraget og skulle deporteres til Israel.

Det står ikke klart, om det blev fremsendt til OSI, men direktør Sher mener ikke, det var tilfældet.

Idet han kalder det ”pinligt for FBI”, siger han i en e-mail: ”Jeg tror, at FBI hovedkvarteret følte det på præcis samme måde, da de læste memoet og følgelig ikke gjorde, hvad Cleveland FBI kontoret bad dem om: at ringe til OSI om sagen.”

Chefen for FBI’s afdeling i Washington, til hvem rapporten var adresseret, Storm Watkins, sagde, at det var hans ansvar at sende oplysningerne videre til OSI, men han kan ikke huske, om han gjorde det.

”Jeg ved ikke, hvor meget af en undersøgelse, der blev foretaget,” sagde han med henvisning til andre spørgsmål fra FBI’s kontor for offentlige anliggender.

Agent Scott Wilson, nu ansat ved FBI Clevelands offentlige kontor, sagde: ”Vi vil lade dokumentet tale for sig selv og vil ikke komme med yderligere kommentarer.”

Advokat John Gill, som forsvarede Demjanjuk i 1980’erne, sagde at den officielle Cleveland rapport kunne have underbygget forsvaret og argumenter imod deportation – og muligvis have bragt en hurtig ende på det, som endte med at blive til yderligere 25 års juridisk tovtrækkeri.

”De gemte sig helt klart bag teknikaliteter i to forskellige undersøgelser”, sagde Gill i telefonen fra Cleveland.

”Det er efter min mening et vigtigt dokument, som endnu engang ville have bevist, at de har den forkerte mand.”

Kilde:

Yahoo News 12 april 2011 - AP Exclusive: FBI thought Demjanjuk evidence faked

Defense Claims Fake Evidence Used in Nazi Trial - Interview med Johns søn
 

Relateret:

Prozeß gegen John Demjanjuk - FBI: SS-Ausweis höchstwahrscheinlich gefälscht
Bericht der US-Ermittlungsbehörde FBI, der 25 Jahre geheim gehalten wurde, hegt Zweifel an Echtheit des SS-Ausweises Demjanjuks.

Abendblatt 13 april 2011 - Prozess gegen John Demjanjuk - FBI: SS-Ausweis wahrscheinlich eine Fälschung

Balder Blog 3 december 2009 - Ivan den Skrækkelige - En farce mener John Demjanjuks israelske advokat Yoran Sheftel (Med diverse videoer, James Trafficant, Patrick Buchanon)

Balder Blog 14 juni 2009 - Ivan the Terrible - Legal experts prophesize failure of Demjanjuk trial

Balder.org 30 juni 2010 - Demjanjuk Complot stelt Dreyfus-Affaire in de schaduw (Gawain)

Balder.org 7 januar 2011 - Sobibor - Holocaust-propaganda og virkelighed - Ny bog udfordrer historikere


Print Post