Den nu eftersøgte 60 årige Ron Hirsch som også benytter sig af aliasset 'Israel Fisher' anses for ekstremt farligt

  Ron Hirsch - Israel Fisher
  Ron Hirsch - Israel Fisher
 
  Synagogue bombing suspect arrested

Eksplosion lancerede en improviseret raket gennem taget på en bygning tilhørende den jødiske Chabad Lubavitch sekt.

Den kraftige eksplosion som skød en improviseret raket gennem taget af en jødisk synagoge i Santa Monica, Californien, blev i fredags vurderet til at være et målbevidst angreb med sprængstoffer, og ikke en ulykke som politiet oprindeligt havde ment.

Den 60 årige Ron Hirsch som også benytter sig af aliasset 'Israel Fisher', og som med mellemrum søgte at få velgørenhed fra medlemmer af synagogen og Chabad-huset er eftersøgt af FBI og politiet. Hirsch/Fisher er kendt for at besøge synagoger og jødiske centre, og anses for at være ekstremt farligt.

I starten af undersøgelsen mente politiet at de havde at gøre med en industriel ulykke der involverede cement og andre materialer, ' sagde FBI i torsdags, men i løbet af det efterfølende døgn hvor teknikere og politifolk udførte flere forensiske undersøgelser på gerningsstedet, og efter at have fjernet betydelige mængder cement, konkluderede de at 'apparatet' måtte have været lavet med vilje.

Eksplosionen smadrede vinduer og lavede hul i taget af synagogen, og sendte et 150 kilo tung metalrør ind til et nabohus, hvor en ung dreng lå og sov.

Der var omkring 100 mennesker i de omgivende beboelser og forretninger der alle blev evakueret. Ingen kom til skade, men beboerne kunne ikke returnere til deres boliger før fem timer senere.

Kilder fra nyhedsmediet ABC News sagde at den raket Hirsch efter sigende havde fremstillet gjorde på en smart måde brug af den stærke kraft der bliver genereret af skumprodukter som udvider sig efter kontakt med vand / fugt, når de er indesluttet i en aflukket beholder.

Bombemageren borede et hul i et stykke beton, hældte et materiale som blev beskrevet som skum i hullet og forseglede det vha. et metalrør forsynet med lukkemuffe i den ene ende. fortalte en sprængstofekspert til ABC. Materialet ekspanderer når det kommer i kontakt med fugt. Det skød røret og et stort stykke beton gennem synagogens tag.

Nu er Los Angeles Police Department, politiet i Santa Monica og FBI i gang med en menneskejagt på Ron Hirsch, som beskrives som en mand med brunt hår og grønne øjne 170 cm høj og vejer 93 kg som er ekstremt farligt.

Kilde:

ABC-News 9 april 2011 - Santa Monica Synagogue Explosion Suspect Sought by Police

 


Print Post