Blandede ægteskaber i Jaffa på grund af blandede arabiske og jødiske skoler

 
  Annonce der skal redde unge Jøder fra 'fortabelse'; blandede ægteskaber
  The Prime Minister's Office and the Jewish Agency unveiled an aggressive advertisement campaign for the Masa project which is designed to strengthen Jewish identity among youths in the Diaspora and their bonds to Israel. One video clip likens Jews who marry outside of the religion to missing persons, with fake notices and pictures which drive home the point.
   
 

“Die Vermischung mit Nichtjuden ist die fürchterlichste Erscheinung für das jüdische Volk und gleicht einem Untergangstrieb.”

(Rabbi Mordechai Priron, Allgemeine Jüdische Wochenzeitung, 8.10.1992 S.11)

Rabbiner: Den eneste løsning på problemet med de blandede ægteskaber er at få skabt et uddannelses system kun for Jøder

Ifølge rabbiner Yuval Alpert, som leder Gar’in Torani in Jaffa, har byens offentlige skoler hvor Jøder læser side om side med Arabere, været årsag til mange blandede ægteskaber.

'Der er en arabisk befolkning på 30% i Yafo, hvilket også er omkring procentdelen som Araberne udgør i byens offentlige skoler.' sagde rabbiner Yuval Alpert til Arutz Sheva’s hebraiske hjemmeside i onsdags.

En tredjedel af klasen var Arabere

'Sidste år blev jeg spurgt om jeg ville komme og undervise om Purim. Jeg ankom på stedet, og fandt ud af at en tredjedel af klassen var Arabere. Dette er et meget problematisk fænomen, for der opstår venskaber, og jødiske piger ender med at gifte sig med Arabere og omvendt. I dagens Yafo (by) er der blandede ægteskaber i næsten hver bygning.'

Rabbineren indikerede at blandede ægteskaber skaber nogle af de sværeste halakiske (ortodoks-religiøse) spørgsmål. [..]

Uddannelsessystem kun for Jøder

Yuval Alpert sagde at den eneste løsning på problemet med de blandede ægteskaber er at få skabt et uddannelses system kun for Jøder. 'Vi forsøger at etablere et statsligt religiøst uddannelsessystem, hvor skolerne ikke vil være forpligtet til at acceptere alle og enhver, ' sagde han.

'Lige nu har vi en vuggestue og en børnehave, til næste år får vi en 1. og en 2. klasse.

Vi har etableret et centrum for jødisk og zionistisk undervisning, og har 1.200 studerende.

Jeg er ikke i tvivl om at den integration der er i de offentlige skoler fører til assimilation. I nogle tilfælde samarbejder vi med organisationer som Yad L'Achim for at behandle nogle af disse alvorlige følgevirkninger.'

Mens han udtrykte forhåbninger om at Yafo Gar’in Torani fortsat vil vokse, påpegede Alpert at der ikke er problemer med byens arabiske befolkning, og at de eneste problemer består i blandede ægteskaber og de problemer det skaber.

Læs mere her:

Israel National News 7 april 2011 - 'Jaffa Intermarriage Due to Mixed Arab and Jewish Schools'

Relateret:

Balder Blog 8 april 2011 - USA, Mississippi: 46% af Republikanerne mener at raceblandede ægteskaber skal forbydes

Balder Blog 13 februar 2011 - Israelsk Parlamentsmedlem: Mere uddannelse for at bekæmpe blandede ægteskaber (+ liste med masser af links til tilsvarende artikler)


Print Post