Holocaust-Jøder utilfredse med at skulle dele offerrollen med Holodomor-Ukrainere

 
  Joy Smith - Canada

Winnipeg - Det konservative parlamentsmedlem Joy Smith har føjet sin stemme til koret som kræver en permanent og separat udstilling i det nye canadiske museum for menneskerettigheder for Holodomor; Josef Stalins massemord på millioner af ukrainske bondefamilier i 1930'erne ved hjælp af udsultning.

Parlamentsmedlemmet fra Kildonan-St.Paul i det nordlige Winnipeg, som en fortaler for det endnu ikke færdigbyggede nationale museum i Winnipeg; det første som skal bygges udenfor regeringsbyen Ottawa, kom med to pressemeddelelser om emnet indenfor en måned, senest den 7 marts.

I den første fra den 11. februar, sluttede hun sig til adskillige venstreorienterede parlamentsmedlemmer som havde krævet en speciel udstilling om Holodomor ('det ukrainske holocaust'), som gik ud over blandt andet bønder som modsatte sig kommunisternes kollektivisering af landbruget.

Alle skal kende sandheden om det ukrainske holocaust

Smith understregede at: 'Canada og adskillige provinser er enige om at det var et folkemord, og mener at dette fortjener en prominent plads i menneskerettighedernes historie. Vores ungdom bør kende historien. Alle Canadierne, alle mennesker i verden, skal vide hvad der foregik, ' sagde hun. (fortsættes)

All animals are equal but some animals are more equal than others
 

Smiths synspunkter afspejler synspunkterne fra Det Ukrainske Canadiske Kongres og den Ukrainsk-Canadiske Borgerrettigheds Sammenslutning (Ukrainian Canadian Civil Liberties Association), som har ført en kampagne med det formål at give holodomor de samme betingelser som holocaust indenfor museets fire vægge, derunder en selvstændig permanent udstilling.

 
  Postkort - Minde om internering af 6.000 Ukrainere i Canada

I januar opfordrede det Ukrainsk-Canadiske Kongres deres støtter til at sende postkort til den føderale Minister for kulturarv (Heritage Minister) James Moore, hvis minister har ansvaret for nationale museer, hvorpå der opfordres til at danne en ny kommission som 'virkeligt repræsenterer den canadiske befolkning; inkluderende, retfærdig og upartisk.'

Postkortene viste Ukrainere bag et pigtrådshegn, for at sætte fokus på interneringen af 6.000 Ukrainere i Canada under Anden Verdenskrig som fjendtlige fremmede.

I sin anden pressemeddelelse som blev udgivet den 7 marts, gentog Smith sin opfordring til en separat plads for holodomor.

'Siden jeg blev valgt ind for første gang i 2004, har jeg arbejdet tålmodigt for at sikre finansiel støtte til det Canadiske Museum for Menneskerettigheder, og dets placering i Winnipeg, ' sagde hun.

'Holocaust rager frem fra de andre overtrædelser af menneskerettighederne i løbet af det forløbne århundrede, og førte til international anerkendelse og fordømmelse af folkemord, ' tilføjede hun.

Syv år før Hitler

'Det er dog vigtigt at slå fast, at holodomor også rager frem af det forgangne århundredes statsstøttede folkemord. Syv år inden Hitlers holocaust begyndte, blev holodomor-folkemordet et forfærdeligt eksempel på en statsbefalet målbevidst udryddelse af en specifik befolkning.

'Alligevel fik holodomor-folkemordet ingen anerkendelse, fordi Stalin og den kommunistiske Sovjetunion skjulte denne grusomhed gennem benægtelse og misinformation. Alligevel er det sandsynligt at Stalins holodomor var et forbillede for masseudryddelsen under Hitlers holocaust.

Hitler har sandsynligvis bemærket stilheden i det internationale samfund efter det ukrainske holocaust.'

Museets kommunikations-direktør Angela Cassie, sagde at placeringen af holodomor har været taget i betragtning under planlægningsprocessen.

 
  Postkort - Minde om internering af 6.000 Ukrainere i USA
 

Der er mange der har interesse i at undertrykke historisk forskning. Her er det ukrainske Jøder der ikke bryder sig om at sandheden om det ukrainske holocaust, også kendt som Holodomor', hvor om mod 10 millioner ukrainere bevidst blev sultet ihjel af Stalins lejetropper, der viser sig at være domineret af en hel del jødiske navne..

JTA: »En jødisk gruppe i Ukraine protesterer mod en kriminalsag med rødder tilbage til 'Den Store Sult' der foregik i 1930'erne.

Landets efterretningsvæsen har startet en sag mod tidligere Sovjet-embedsmænd der er beskyldt for at have del i det ukrainske holocaust, der forårsagede døden for millioner af civile i Ukraine mellem 1932 og 1933. De fleste af navnene på listen med anklagede var jødiske.

Den ukrainske lovgiver Aleksandr Feldman, leder af det Ukrainske Jødiske Komite, sagde i sidste uge at det var 'en farce' at forfølge sagen. Alle dem der organiserede 'Den Store Sylt' er døde,' sagde han.«

En farce at forfølge sagen? Men hvad med historisk retfærdighed, og de op mod 10 millioner ofres minde, og hvad med anden-generations-overlevende (II), der stadigvæk må leve med deres forfædres traumer? Hvad med erstatninger? Og hvad med helt nøjagtigt at udpege gerningsmændene og lade hele historien for først gang i verdenshistorien få opmærksomhed i hele verden?' Hvad med en årlig 'Holodomor-dag?'

Jewish Telegraph Agency 15 juni 2009 - Jewish group objects to ‘Great Famine’ case¨

Museet vil omfatte to permanente udstillinger; en hver for holocaust og Canadas indfødte befolkning, og 10 andre permanente 'zoner'. Hun sagde at holodomor vil få en permanent udstilling i 'Massale Grusomheds-zonen' direkte ved siden af 'Holocaust-zonen'.

'Massale Grusomheds-zonen' vil indeholde detaljeret information om holodomor og andre lignende begivenheder, og vil skabe muligheder for at besøgende gæster kan lære mere om dem.

'Det er naturligt at Joy Smith repræsenterer sit vælgerbaglands synspunkter, ' sagde Angela Cassie, refererende til Kildonan-St. Paul med sin forholdsvis store ukrainske befolkning, og en hurtigt skrumpende jødisk ditto, 'men det er vores mål at forsøge at undervise mennesker om menneskerettighederne.'

Hun tilføjede at udstillingerne i menneskerettighedsmuseet i modsætning til de fleste museer ikke vil være statiske. De vil blive opdateret regelmæssigt når mere information bliver tilgængelig. Udstillingerne vil også være interaktive og vil kunne tilgås digitalt.

'Det er upassende at sammenligne en national tragedie med en anden, ' sagde Bernie Farber, formand af Canadian Jewish Congress [og en af Canadas mest berygtede og forhadte censurforkæmpere].

'Vi har haft møder med vores kollegaer fra det Canadiske Ukrainske Kongres, og har opfordret dem til at fokusere på museets hovedformål. Vi tror de har forstået det.'

Samtidigt sagde Farber at det Canadiske Jødiske Kongres (CJC) er meget skuffet over holdningen hos den Canadisk-Ukrainske Borgerrettighedsbevægelse (CCLA), som fortsætter med sine lobby-aktiviteter.

'Vi siger til det canadisk-ukrainske samfund at det gør bedst i at holde sig til at oplyse Canadierne om holodomor, som var en frygtelig tragedie, og holde op med at sammenligne den med andre tragedier, ' sagde han.

Menneskerettigheds museum til 1.674 millioner kroner

Det 310 millioner canadiske dollar dyre museum (ca. 1.674 millioner kroner!) som bliver bygget ved hjælp af tre niveauer af statsstøtte og private donationer, skal efter planen åbnes til næste år.

Homepage - Ukrainian Canadian Civil Liberties Association

Kilde:

Canadian Jewish News 16 marts 2011 - Tory MP wants Holodomor display in museum (Myron Love)

Relateret:

News - Jøder opstiller monument for den Røde Hær i Israel til 1 million dollar

Jerusalem Post 17 februar 2011 - Netanyahu tells Putin gesture to commemorate crucial role in victory over Nazis. PM: Israel to erect Red Army memorial

Balder Blog 17 august 2010 - Rusland: Akademisk lærebog om sovjetisk historie dokumenterer jødisk indflydelse

Balder Blog 7 marts 2010 - USA: jødiske ADL argeste modstander af anerkendelse af tyrkernes armenske holocaust

Balder Blog 30 januar 2010 - Defamation - Afslørende film om antisemitisme fra den israelske instruktør Yoav Shamir (Her ses Abe Foxman (ADL) i gang med at bestikke Viktor Yushenko for ikke at snakke for meget om det ukrainske holocaust / 'holodomor', der skal have kostet op mod 10 millioner livet, og derved tager glansen af holocaust. )

Balder Blog 29 januar 2010 - Peter Eyre: Hvor mange andre holocaust har der været, og hvorfor bliver de ikke mindet?

Balder Blog 30 november 2009 - Obamas udnævnelse af særligt antisemitisme udvalg gør andre amerikanere til andenrangs borgere (Jødisk styret overvågning og rapportering af 'hate crimes')

Balder Blog 29 november 2009 - Censur: Polen indfører forbud mod kommunistiske symboler - Jøder unenige

Balder Blog 18 oktober 2009 - Arresteret: Mikhail Suprun russisk historiker forskede i kommunismens ofre

Balder Blog 27 november 2008 - Fordi jeg er Jøde: Menneskerettighedskommissionens klage mod Ezra Levant frafaldet

Balder Blog 11 juli 2008 - Vigtig sejr for ytringsfriheden i Canada - Klage over Maclean’s afvist (Mark Steyn)

Balder Blog 18 juni 2008 - Canada - Jøder og censur, af Ezra Levant 15. juni 2008

Med Video interview Ezra Levant:
English Balder.org juni 2008 - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Canada Video

Jødernes rolle under den Bolsjevistiske Revolution i Rusland:

Balder.org 27 november 2007 - Alexander Solsjenitsyn bryder revolutionens sidste tabu - (Oversat fra The Guardian Solzhenitsyn breaks last taboo of the revolution; omhandler To Hundred År Sammen)

Mosaisk Upps Martin Hohmann CDU (Katolik) - Retfærdighed for Tyskland

Mosaisk Upps - Winston Churchill: Jøderne og den Russiske Revolution


Print Post