Tea Party kandidat Senator Rand Paul vil standse $3 mia. i årlig bistandshjælp til Israel

Posted By Balder On January 28, 2011 @ 21:26 In Amerikansk Politik, Holocaust, Israel Palestine, Storpolitik, Video | Comments Disabled

  [1] Senator Rand Paul
  Senator Rand Paul
  [2] Obama puppet - Change?
  [1]
  tv. Sarkozy th. Richard Harris - AJC
 
  Nita Melnikoff Lowey

(Video nederst) Det amerikanske Senator Rand Paul, søn af den berømte uafhængige tidligere præsidentkandidat Dr. Ron Paul, sagde til CNN's Wolf Blitzer at han har meget respekt for Israel, men at han ikke mener at USA skal finansiere våbenkapløbet i Mellemøsten under en finanskrise.

Israelske lobbyforetagender og [hovedsageligt jødiske] medlemmer af det Demokratiske Parti kritiserede den nyvalgte Republikanske Senator og repræsentant for Tea Party bevægelsen, som foreslog at USA skal standse al ulandshjælp inklusiv sin finansielle støtte til Israel.

I et interview med den tidligere AIPAC-lobbyist, nu CNN-journalist [3] Wolf Blitzer i onsdags, sagde at 'Reuters havde lavet en spørgeundersøgelse, som viste at 71% af den amerikanske befolkning er enig med mig i, at mens vi mangler penge til at gøre det nødvendige i vort eget land, bør vi helt sikker ikke sende penge ud af landet'.

Tre milliarder årligt

Da Blitzer spurgte ham om han ville standse de årlige 3 milliarder dollar [ca. 16 milliard kroner] som årligt tilflyder Israel, svarede Paul bekræftende, og sagde at Egypten får næsten det samme beløb.

'Man bør spørge sig selv, om vi er i gang med at finansiere et våbenkapløb på begge sider. Jeg har meget sympati og respekt for Israel som demokratisk nation, du ved, en kilde af fred og en kilde af demokrati indenfor Mellemøsten.

Samtidigt tror jeg ikke på at vi længere kan finansiere begge sider i våbenkapløbet, specielt når vi skal låne pengene i Kina for at sende dem et andet sted hen. Gælden er altædende, og det truer vores lands velfærd, ' sagde Rand Paul.

Den pro-israelske jødiske lobbygruppe 'J Street' [som blev oprettet fordi AIPAC var ved at blive for kontroversiel] udgav en pressemeddelelse hvor i der stod at gruppen var 'foruroliget' over Rand Pauls forslag.

'Senator Pauls forslag ville underminere den årtier lange enighed i begge partier angående støtte til Israel. Enhver udvanding af denne støtte burde interessere Israels venner på begge sider af partiskellet, og vi opfordrer specielt ledere og donorer i Senator Pauls parti til at imødegå hans kommentar, og sikre at de amerikanske ledere rund om i verden (?) ikke trues af dette uansvarlige forslag, ' stod der at læse i pressemeddelelsen fra J Street.

Præsident og CEO af National Jewish Democratic Council (NJDC) David Harris fordømte også forslaget, og sagde at 'Pauls opfordring er skødesløs, kortsynet, og bare helt forkert, ' og tilføjede at 'ulandshjælp generelt, og specielt ulandshjælp til Israel er afgørende for Israels sikkerhed og dets anstrengelser for fred [?!] .

Senator Pauls udtalelser er blot endnu et eksempel på hvordan det republikanske parti fortsat fjerner sig mere og mere fra de værdier der støttes af det store flertal af det amerikanske jødiske samfund.'

Kongresmedlem Nita Melnikoff Lowey, [jødisk] medlem af 'Appropriations Subcommittee on State and Foreign Operations' kaldte initiativet 'chokerende'.

Kilde (+mere):

Haaretz 28 januar 2011 - [4] U.S. Democrats and pro-Israel lobbies slam Republican Senator's call to halt Israel aid

Rand Paul: "My Fear Is NOBODY Gets Any Checks From Government! Social Security Fails! MediCare Fails!
 

Relateret:

Balder Blog 5 juni 2010 - [5] Ron Paul: USA bør ikke støtte Israels blokade af Gaza

Balder Blog 15 januar 2011 - [6] Pat Buchanan: Sarah Palin spreder ikke had, hun er offer for had

Balder Blog 9 december 2010 - [7] Argentina og Uruguay følger Brasilien - Anerkender Palæstinensisk Stat indenfor 1967 grænser

Balder Blog 5 december 2010 - [8] Brasilien anerkender officielt Palæstina - med grænser fra før 1967

 


Article printed from Balder Blog: http://blog.balder.org

URL to article: http://blog.balder.org/?p=1144

URLs in this post:
[1] Image: http://www.stadigingensvar.dk/
[2] Image: http://blog.balder.orgbilleder-blog/Cartoon-Deesillustration-Com-Obama-Puppet-Full.jpg
[3] Wolf Blitzer: http://balder.org/judea/David-Duke-Interview-CNN-Wolf-Blitzer-Holocaust-Conference.php
[4] U.S. Democrats and pro-Israel lobbies slam Republican Senator's call to halt Israel aid: http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/u-s-democrats-and-pro-israel-lobbies-slam-republican-s
enator-s-call-to-halt-israel-aid-1.339662

[5] Ron Paul: USA bør ikke støtte Israels blokade af Gaza: http://blog.balder.org/?p=986
[6] Pat Buchanan: Sarah Palin spreder ikke had, hun er offer for had: http://blog.balder.org/?p=1137
[7] Argentina og Uruguay følger Brasilien - Anerkender Palæstinensisk Stat indenfor 1967 grænser: http://blog.balder.org/?p=1122
[8] Brasilien anerkender officielt Palæstina - med grænser fra før 1967: http://blog.balder.org/?p=1118