Kathleen Taylor - ACLU: I et frit og demokratisk samfund kan vi ikke have regeringen til at undertrykke ideer, ej heller ord som vækker emotionelle reaktioner. (video nederst)

 

Den kendte borgerretigheds organisation ACLU eller American Civil Liberties Union har anlagt sag mod King County, for efter pres fra jødiske grupperinger at have ændret en tidligere velovervejet beslutning om at netop at tillade annoncer betalt af menneskerettighedsorganisationen 'Seattle Mideast Awareness Campaign'.

Busselskabet og det ejer havde en aftale på plads med menneskerettigheds-gruppen, og efter kritik fremlagde man de regler og love som nu en gang var gældende på området, og sagde at reglerne var klare.

 
  Kathleen Taylor (ACLU) - Ed Banks

Læs eventuelt om forhistorien her først: Balder Blog 19 december 2011 - USA - Busreklamer i Seattle protest mod skatteyder-betalte Israelske krigsforbrydelser

I de få dage der var til de første reklamer med påskriften: Israel War Crimes - Your Tax Dollars at Work og derunder www.Stop30Billion-Seattle.org skulle køre rund på busserne i byens centrum, satte zionistiske Jøder en kampagne i værk; kendte figurer fra den zionistiske højrefløj lovede at hvis reklamerne ikke kunne stoppes, så skulle de nok sætte så og så mange flere reklamer på busserne osv.

Men de jødiske grupperingers arbejde var som det plejer at være effektive, og man fik så vidt jeg husker lavet en lov, så busserne fremover kun må køre med kommercielle, og ikke med politiske reklamer.

Og det var indtil videre enden på sagen, indtil det i brede kredse meget velansete ACLU bekendtgjorde at det anser sagen for at være principielt, og derfor har lagt sag an mod King County. ALCU og aktivisterne vil have reklamerne til at køre.

ACLU Files Lawsuit To Get "Israeli War Crimes! Your Tax Dollars At Work" Ads Back On Seattle Buses
 

King County talsmand Frank Abe:

Eskaleringen af denne sag fra tolv lokale busreklamer til udbredt og mange gange internationalt debat, bragte en ny og legitimt bekymring over mulig skade på, eller ødelæggelse af busselskabet.

Kathleen Taylor - ACLU:

I et frit og demokratisk samfund kan vi ikke have regeringen til at undertrykke ideer, heller ikke tale som vækker emotionelle reaktioner.

Vi kan ikke afgøre, hvem som får lov til at tale om hvad, med baggrund i andre folks reaktioner. Hvis andre mennesker skal til at involvere sig i en eller anden form for kriminelt opførsel, så er det dem som skal holdes ansvarlige.

 

Realateret:

Danish Balder Blog 19 december 2011 - USA - Busreklamer i Seattle protest mod skatteyder-betalte Israelske krigsforbrydelser


Print Post