Seattle - 'Israelske krigsforbrydelser', står der på de kæmpestore reklamer. 'For dine skattekroner'.

 
  Israel War Crimes - Your Tax Dollars at Work www.Stop30Billion-Seattle.org
 
  Ed Mast - Seattle Mideast Awareness Camp.
 
  Hilary Bernstein - ADL

I højresiden af billedet ses en gruppe børn -- en lille dreng stirrer på beskueren, de andre glor på resterne af en sammenstyrtet bygning, frastødende væmmeligt pulveriseret beton.

Det er en annonce som snart vil kunne ses på busser i den amerikanske storby Seattle.

En gruppe som kalder sig 'Seattle Mideast Awareness Campaign', har betalt King County $1.794, nok til at 12 busser vil to dage efter Julen begynde at køre gennem byen forsynet med dette budskab. Denne dato; den 27. december er toårsdagen for det israelske angreb på Palæstinenserne i Gaza.

Ed Mast, en mand fra Seattle som er talsmand for gruppen, siger at det ikke er ment som et anti-israelsk budskab, men som et budskab der er lavet for at igangsætte diskussioner og opmærksomhed på det problem det er, at amerikanske skatteydere, for det meste uden at vide det, yder milliarder af dollars i støtte til slyngelstaten i Mellemøsten.

'Jeg vil ikke kalde det et anti-israelsk budskab mere end hvad enhver klage mod et land er anti-dette land. Vi vil have at Israel holder op med at overtræde menneskerettighederne.

Vi vil have at Israel giver lige rettigheder til dets palæstinensiske indbyggere og de palæstinensere som lever i de israelsk besatte områder., ' sagde Mast.

På Pacific Northwest-afdelingen af den jødiske hadegruppe 'Anti-defamation League' (ADL) ser man ikke overraskende anderledes på tingene.

'Vi er forfærdet, ' siger ADL 'Community Director' Hilary Bernstein, som kalder busreklamen vanvittig ensidig. 'Unge og gamle borgere vil se denne slags propaganda, denne meget ensidige forvrængning. Det er uheldigt.'

[..]

Fortsættes under video

'Israeli War Crimes' signs to go on Metro buses
 
 
  Linda Thielke - King County Metro Tran.
 
  Allen Schauffler K5 - Seattle

King County meddeler at det ikke er op til dem hvad der reklameres med på busserne, så længe det holder sig indenfor retningslinierne angående: pornografi, alkohol, tobak, og så længe de brugte billeder og andet materiale ikke udgør en sikkerhedsrisiko for publikum, eller fornærmer specifikke grupper til et punkt hvor det kunne forårsage uroligheder eller hærværk.

Talskvinden for transportselskabet King County Metro Transit, Linda Thielke erkender at nogle mennesker vil føle sig ramt af kampagnen, men det er ikke nok til at holde de kørende plakatsøjler fra at sprede deres budskab i gaderne.

'Som vores regering respekterer vi de retningslinjer udstukket af de føderale og de statslige grundlove til beskyttelse af ytringsfriheden. Så vi kan ikke gøre indsigelser mod sådanne kampagner blot fordi nogle mennesker føler sig stødt, ' sagde Thielke.

Organisationen 'Seattle Mideast Awareness Campaign' har tilrettlagt sin annoncekampagne således, at budskabet fortrinsvis vil kunne ses på ruter i centrum af Seattle.

 

 

Kilde:

Seattle - King 5 News 17 december 2010 - 'Israeli War Crimes' signs to go on Metro buses (Allen Schauffler)

   

Relateret:

Home page - Seattle Mideast Awareness Campaign


Print Post