Jenny Peto
 

Frk. Peto skrev i sin tese: 'der er spørgsmål angående implikationerne af at hvide Jøder påtager sig at undervise farvede folk om folkedrab, racisme og intolerance.'

Hun kaldte også Jøder for priviligerede hvide mennesker som 'ikke kan se deres egen racisme', og som angreb 'den zionistiske politik' bag Holocaust-undervisnings numrene.

Her vil det være på sin plads at henvise til artiklen og videoen om Barbara Lerner Spectre, som driver et jødisk multikultiinstitut i Sverige, og mener at Jøder har en særlig ledende rolle ved globalisering og multikultur, samtidig med at hun er overbevist Zionist. Israelsk Jødinde i Sverige: Jøder har ledende rolle ved Europas forvandling

Den canadiske student, jødisk anti-zionistisk aktivist, og 'efterkommer af holocaustoverlevende' Jenny Peto har skabt stor opmærksomhed på Torontos Universitet med sin masterafhandling 'De Mægtiges offerrolle: Hvide Jøder, Zionisme og Enerådende Holocaustundervisnings Racisme' 1), selv om det muligvis ikke var på den måde hun havde forestillet sig.

Canadian National Post rapporterer:

Akademikere kalder Ontario-regeringens fordømmelse af en universitetsstuderendes afhandling et angreb på den akademiske frihed, men dem som føler sig krænket af det kontroversielle dokument, insisterer på at de ikke vil lade 'had' skjule sig bag et akademisk slør.

University of Toronto accepterede den forsvarede disputats, og tildelte den 29 årige student en master-grad. Jenny Peto er også en aktivist med bånd til organisationen Coalition Against Israeli Apartheid.

Afhandlingen har udløst en intens debat på internettet, i den akademiske, og endda i den politiske verden.

Det progressive Konservative parlamentsmedlem Steve Clark bragte afhandlingen op i parlamentet i tirsdags, som svar på skarp kritik fra 'det jødiske samfund', og kaldte afhandlingen 'chokerende antisemitisk'.

Minister for Statsborgerskab og Immigration Eric Hoskins fordømte ligeledes afhandlingen, og sagde at han var 'meget foruroliget og faktisk følte afsky', da han læste mediedækningen af sagen.

I en udtalelse til The Post i onsdags stod Hoskins fast på sin fordømmelse: 'Jeg stod op i parlamentet for at fordømme al antisemitisme, en særlig afskyelig og ondartet form for diskrimination, ' sagde han. De lektier vi har lært af holocaust er udslagsgivende, ikke kun for det jødiske samfund, men for alle Ontario-boere.'

Frøken Peto svarede på kritikken ved at sige at den akademiske frihed var under angreb.

'Jeg ville aldrig have forestillet mig at en MA disputats ville kunne få så megen opmerksomhed, ' sagde hun.

 
  Canadas PM Stephen Harper og Chabad
Billedet er symbolsk for Canadas tilstand
  T-Space at The University of Toronto Libraries
 
Title:  The Victimhood of the Powerful: White Jews, Zionism and the Racism of Hegemonic Holocaust Education
Authors:  Peto, Jennifer
Advisor:  Nestel, Sheryl
Dept:  Sociology and Equity Studies in Education
Keywords:  Israel
Palestine
Holocaust
Apartheid
Whiteness
Jewish Identity
anti-racism
Zionism
Issue Date:  27-Jul-2010
Abstract:  This paper focuses on issues of Jewish identity, whiteness and victimhood within hegemonic Holocaust education. Resten på dansk nederst.
URI:  http://hdl.handle.net/1807/24619
Appears in Collections: Master
  Source | Pdf
 
  Peter Shurman og Chabad Rabbi
Alt had fordømmes - Chabad racistisk sekt!

'Men mit omdømme som en udtalt kritiker af Israel taget i betragtning... er jeg aldrig overrasket over at blive angrebet af pro-israelske grupper eller pro-israelske politikere for den sags skyld.'

'Studenter og forskere bør kunne være i stand til at forske og publicere om kontroversielle sager uden frygt for at blive angrebet af regeringen'.

'Det er højst usædvanligt at en students arbejde bliver angrebet af folkevalgte politikere, ' sagde Michael Horn, en professor fra York University, og forfatter af Academic Freedom in Canada: A History.'

'Jeg kender ikke et eneste tilfælde hvor en Master eller en Phd-afhandling har været genstand for diskussion i politiske forsamlinger i en eneste provins i Canada', sagde han.

Og det er næppe i det forum den skal bedømmes, tilføjede han, og insisterede på at politikere ikke skulle kun ses i gang med at flå en disputats fra hinanden, som allerede er blevet godkendt af to universitære eksperter.

Cheryl Misak, rektor af University of Toronto sagde, at de fleste, hvis ikke alle disputatser fra Ontario Institute for Studies in Education, hvor Jenny Peto studerede, bliver gennemgået af et panel af eksperter som skal sætte den studerende under pres, og forsøge at stille alle mulige 'forhindringer' i vejen for tesen. Selv om hun ikke var til stede da Jenny Peto forsvarede sin disputats, sagde hun at hun var sikker på at processen havde levet op til de høje standarter som institutionen sætter.

'Det hedder at man forsvarer sin disputats af en god grund, sagde hun. 'Det som vedkommer mig er at det er en del af et studenterarbejde, som er del af en større undervisningsprojekt. Det er vigtigt at huske dette.'

Enhver som er uenig med en disputats, artikel, bog eller udtalelse, og som måske finder dem krænkende, kan komme med modargumenter, sagde hun.

'Dette er hvad ytringsfrihed er, det er hvorden den bør udfolde sig, ' sagde hun.

'Man bør ikke udtrykke sig fordømmende.'

Men ifølge Peter Shurman, skal alt had fordømmes - og had er lige nøjagtigt hvad han mener denne disputats er.

'Jeg er sikker på at parlamentet er stedet hvor man diskuterer alt det som påvirker Ontario-boernes velbefindende, ' sagde parlamentsmedlemmet fra Thornhill, som deltog i tirsdagens fordømmelser. 'Jeg er ikke sikker på at Ontario er det rigtige sted at prædike had.'

Han har ikke læst artiklen men skylder alligevel sine for størstedelen jødiske vælgere, at forsvare Israel på deres vegne, sagde han.


Blogger Cecilie Surasky: Disse angreb, (fra nogle, hvis ikke fra mange, som faktisk ikke har læst artiklen) på en disputats som allerede har været igennem en akademisk granskning, er uden fortilfælde.

Du kan selv læse Jenny Petos afhandling ved at downloade den her. Hendes abstract [resumé] fortæller:

Denne artikel fokuserer på spørgsmål om jødisk identitet, hvidhed og offerrollen indenfor den hegemoniske [altdominerende, enerådende] holocaustundervisning.

Jeg argumenterer for at Jøder af europæisk afstamning nyder hvide privilegier og er blandt de mest gunstigt stillede socioøkonomiske grupper i den vestlige verden.

På trods af sin privilegerede stilling udsender det organiserede jødiske samfund påstande om et jødisk martyrium [victimhood], som er bred accepteret indenfor dette samfund, og i den brede offentlige debat i den vestlige verden.

Jeg påstår at disse krav på offerrollen ikke længere er baseret en undertrykkende realitet, men at de fortsat fremføres fordi en offergjort jødisk identitet kan producere visse effekter som er gavnlige for det organiserede jødiske samfund og den israelske nationalstat.

Jeg fokuserer på to relaterede holocaust-undervisnings projekter - 'De Levendes March', og 'Marchen for Erindring og Håb' 2) - for at vise at den jødiske offerrolle bliver instrumentaliseret på måder som slører Jøders privilegerede status, benægter jødisk racisme, og promoverer den israelske nationalstats interesser.

 

1) The Victimhood of the Powerful: White Jews, Zionism and the Racism of Hegemonic Holocaust Education

2) March of Remembrance and Hope

Kilder:

Aletho News 10 december 2010 - Unprecedented: master’s thesis on Jewish white privilege and Israel attacked in Canadian legislature

National Post 9 december 2010 - Thesis on Jewish 'privilege' rebuked, sparking row (Sarah Boesveld)

The Jewish Chronicle 7 december 2010 - Anger over university for thesis calling Holocaust education racist (Jennifer Lipman)


Relateret:

Clare Solomon, 37, president of the University of London Union: 'To paint the picture that all Jews have always had to flee persecution is just plainly inaccurate.’ Carly McKenzie, a campaigns officer for the Union of Jewish Students, said: ‘We have lost confidence in her ability to represent Jewish students. ‘To claim that Jewish suffering is a deliberate fabrication goes beyond ignorance into real malice.
Mail Online 19 december 2010 - Calls for 'anti-Semitic' student leader to quit after Facebook message about Jews

Balder Blog 13 november 2010 - Ottawa Declaration on Combating anti-Semitism - Censurforslag fra EUMC rent Zionistisk bestillingsarbejde (Canada var vært for vidtgående censurforslag)

Balder.org - Gilad Atzmon: Holocaustreligionen lige så så gammel som Jøderne selv (indsigstfuld psykologisk analyse)

Balder Blog 27 juni 2010 - Canada: Magtfulde kredses hensyntagen til Israel er ikke tidssvarende

Balder Blog 12 marts 2010 - Psykisk voldtægt i England: Skolebørn i tårer; truet med tvangsfjernelse som led i 'holocaustundervisning'

Balder Blog 8 marts 2010 - Hillary Clinton benægter holocaust - Obama på tilbagetog, tyrkiske trusler og jødisk lobbyisme

Balder Blog 7 marts 2010 - USA: jødiske ADL argeste modstander af anerkendelse af tyrkernes armenske holocaust

Balder Blog 29 januar 2010 - Peter Eyre: Hvor mange andre holocaust har der været, og hvorfor bliver de ikke mindet?

Balder Blog 27 januar 2010 - EU: Morten Kjærum vil udnytte ‘holocaust undervisning’ til at fremme menneskerettigheder version EU (EUMC, FRA, INACH)

Balder Blog 21 september 2008 - Tyskland: Forskningsfriheden truet - Katolsk avis beskylder Jøder for angreb på ytringsfriheden

Balder Blog 14 februar 2008 - Frankrig: Sarkozy traumatiserer franske skolebørn med holocaustpropaganda

Balder Blog 10 juni 2008 - Jewish Involvement in Immigration and Hate Speech Legislation - Canada

Balder Blog 10 maj 2007 - Josef Kraus fra det tyske lærerforbund giver Zentralrat der Juden præsident Charlotte Knoblauch fingeren (Tyske skolelærere mener der er mere end rigeligt med 'holocaust undervisning')


Print Post