Attie og Wilna Potgieter

Lindley - I en rystende meddelelse skrevet på et stykke pap på negersproget 'Sotho' , stod der: 'Vi har slået dem ihjel. Vi kommer tilbage'. Papskiltet blev fundet ved indgangen til bondegården hvor tre mennesker blev brutalt myrdet i torsdags

Ofrene var Attie Potgieter (40), his wife Wilna (36), og deres 3 årige datter Willemien. Man antager at den lille pige blev dræbt for at hun ikke senere ville kunne udpege sin forældres mordere.

Tre ansatte på gården blev i torsdags arresteret. Senere blev yderlige tre mistænkte arresteret i negerkvarterer (townships) i området. Ifølge de første informationer var én af dem kun 17 år gammel.

Potgieter-familien blev myrdet på parrets 11 års bryllupsdag.

Chok

Arno Potgieter fra nabogården Van Tondersrust talte om mordet på sin bror, svigerinde og Willemien: 'Det er stadigvæk uvirkeligt. Det var et frygteligt chok.

 
  Willemien Potgieter blev 3 år
Henrettet med nakkeskud

Efter hendes mor var blevet myrdet, blev lille Willemien formentlig taget til et rum udenfor, og skudt i baghovedet.

Derefter blev de jordiske rester af Willemientjie som hun blev kaldet, tilsyneladende båret ind til sin mors døde krop i soveværelset. Hendes mor var også blevet henrettet med skud i baghovedet.

Willemientjies krop blev fundet med en lille rosa sløjfe stadigvæk i sit hår, og i huset stod der stadigvæk en tallerkenfuld mad i mikrobølgeovnen.

Fader Potgieters lig blev fundet udenfor huset ved et hegn ved bagdøren.

Han blev formentlig overrasket og slået på bagsiden af hovedet med en skarp genstand, muligvis en 'panga', som er et foretrukket våben når sorte racister myrder hvide. Han var også blevet stukket med en greb.

Da journalister i torsdags ankom til gerningsstedet, var hans lig dækket med et rosa tæppe, der hvor han døde.

Havde hentet lønninger i banken

Man mener at Potgieter om onsdagen havde hævet 7.000 Rand i banken for at udbetale lønninger.

Ifølge oplysningerne, havde de arresterede mistænkte betalt familiens ansatte 500 Rand for informationer om familiens færden.

[..]

De mistænkte blev arresteret efter en hurtig aktion af medlemmer af politistyrker fra forskellige delstatsenheder. Der blev fundet kreditkort smurt ind i blod, og et 9 mm skydevåben som også var smurt ind i blod i et skur nær Lindley, og et andet våben blev fundet på stedet.

(Volksblad)

News24 3 december 2010 - Farm murderers leave chilling note (Jana van der Merwe og MJ Lourens, Volksblad)

Relateret:

Balder Blog 3 juli 2010 - Sydafrika - Johannesburg - 72 årig kvinde fundet i blodpøl efter hjemmerøveri

Balder Blog 4 april 2010 - Sydafrika: Eugene TerreBlanche hvid minoritetsleder myrdet på sin gård

Balder Blog 3 marts 2008 - Falsk hate crime afsløret - Sydafrikanske studenters ydmygelse af sorte rengøringsfolk var fup


Print Post