For et par dage siden kunne jeg berette om rejsningen af en kæmpe menorah på en af de mest fremtrædende placeringer foran et af magtens paladser i Bryssel, af det Europæiske Jødiske Kongres (EJC). Men her i New York er det igen den erklærede racistiske og supremacistiske jødiske Chabad Lubavitch-sekt, som står for arrangementet. Velbekomme!

Verdens største racistiske symbol 10 meter højt - nu i Central Park New York
(Hvorfor 'racistisk symbol'? Læs de foregående to posteringer om menora-rejsning og modstand)
 
 
  Danmark Kristent igen!
Jyllands-Posten 3 december 2010 - Christmas back on nation's greeting cards

CNN: En gigantisk menorah vil oplyse himlen over New York på onsdag for at markere starten af den jødiske hanukka-fest, som fejres i otte dage og natter.

Jøder fejrer Hanuka ved at tænde lys i en menorah, en ottearmet kandelaber med en niende højere placeret gren som kaldes shamash.

Organisatorerne vil tænde den første lys af hvad de kalder 'verdens største menorah' i Central Park i New York. Der vil dagligt blive tændt lys kl. 17:30 lokaltid til og med den 8. december.

Den næsten ti meter høje guldfarvede 2.000 kilo tunge stålkonstruktion er ifølge organisatorerne udstyret med ægte olielamper.

Der er skorstene af glas for at beskytte lysene mod de stærke vinde.

'Menoraen markerer Hanukka, 'den jødiske lysfest' som for det meste falder i december måned. (fortsættes efter videoen)

Jødernes krig mod Julen i USA

 

Røgslør fra Lubavitcheren

 

Fra den jødiske hjemmeside Zipple:

[..] Det betyder ikke at Chanukah ikke er vigtigt. Den otte dage lange helligdag fejrer jødernes militære sejr mod Syrerne...

Det der ligger til grund for Chanukah er et tema der i dag er lige central som det var for to tusinde år siden, kampen mod assimilation.

I dag, som den gang var Jøder velaccepterede, Maccabeerne gjorde ikke kun oprør mod de regerende Syrere, men mod den udbredte jødiske praksis af Hellenisering.

'Menorahen står som et symbol for frihed og demokrati, styrke og inspiration, og transmitterer et gribende budskab til hver person på individuel basis, ' sagde rabbiner Shmuel M. Butman, direktør af Chabad Lubavitch's Ungdomsorganisation.

(Men eksperter siger at menorahen symboliserer jødisk sammenhold mod assimilation [hellenisering] og blandede ægtskaber, samt en massakrer Jøderne begik på deres værter, fordi de var for flinke imod dem! Hanukah og menorah symboliserer jødisk supremacisme!)

Den niende arm, shamashen, som tændes først, bruges til at tænde de andre lys hver nat af fejringen.

Hannukka-festen fejrer nyindvielsen af templet i Jerusalem efter Syrerne angiveligt blev jaget ud af det hellige land. Det markerer også miraklet at en menora brændte i otte dage på det kvantum olie som normalt bruges til en enkelt dag. Der kan man bare se; Jøderne opfandt den første sparepære.

De fejrende udveksler små gaver under Hanukka

Kilde:

CNN 1 december 2010 - Giant menorah to mark start of Hanukkah

Relateret:

Balder Blog 9 december 2010 - USA: I år igen ballade i Boca Raton - Jødisk menora ok, Kristne må nøjes med sekulariseret Kristus-frit juletræ

Jyllands-Posten 3 december 2010 - Christmas back on nation's greeting cards

Balder Blog 28 november 2010 - Moldova: Ortodokse Kristne advarer mod opstilling af jødisk Menorah

Her findes også de mange links til relaterede artikler om emnet som også forklarer Hanukas betydning.
Balder Blog 27 november 2010 - Jøder rejser kæmpe menorah foran EU hovedkvarter i Bryssel

Balder Blog 23 november 2010 - USA’s udenrigsministerium: Religionsfriheden under angreb i Israel

Hvornår siger Dansk Folkeparti Ja til at fejre Muhamedanske fester fordi Jøderne også får lov?
Balder Blog 24 november 2010 - Lene Espersen: “Det arabiske initiativ lever” | Med Dansk Folkepartis støtte; af hensyn til Israel (Israel er begyndt at møve sig mere og mere ind på EU. En sådan centraliseret magtstrukter er lige korn på deres mølle, og guf for deres hære af lobbyister. De er for tiden i gang med at sprede deres interesser, da der er fare for at bastionen USA begynder at vakle. Europæiske nationalister er deres nyttige idioter og har ikke noget imod at gå på kompromis med deres idealer hvis det kan støtte deres indflydelsesrige oversøiske venner.)


Print Post