Video tysk tale med engelske undertekster

Diplomatiske spændinger mellem Østrig og Tyrkiet, efter den tyrkiske ambassadør i Wien offentligt kritiserede Østrigs politik angående integration af Muslimer. Den østrigske kansler siges at være rasende.

Ewald Stadler fra det fædrelandskærlige parti BZÖ giver Tyrkerne en hård tiltrængt lektie, når han foreholder tyrkerne og de politisk korrekte Grønne Islamvenner fakta om regelmæssigt forekommende afskyelige handlinger mod Kristne i Tyrkiet, der i blandt om en kristen biskop som blev stukket ihjel og halshugget på åben gade.

Austrian MP Ewald Stadler adresses Turkish Ambassador - English subtitles
Den sidste del af den oprindelige udsendelse, hvor Ewald Stadler taler om venstrefløjens ansvar for hvad der vil sker i fremtiden når der ikke er flere penge til at bespise Tyrkerne, og de begynder at gøre oprør mangler i dette klip.
 

Østrig protesterede til Tyrkiet efter den tyrkiske ambassadør havde påstået at Tyrkere bosat i Østrig blev behandlet 'som en virus', og blev nægtet chancer for at integrere.

Ambassadør Kadri Ecved Tezcan sagde til avisen Die Presse i onsdags, at Østrigs politikere ikke gjorde nok for at bekæmpe 'den højreekstremistiske bevægelse'.

Konflikten slog ud i lys lue forud for valget i den østrigske hovedstad Wien i oktober, da det nationaltsindede østrigske Frihedsparti vandt 26 af stemmerne på en fædrelandskærligt og anti-muslimske platform.

Bemærkningerne har udløst en diplomatisk strid mellem de to lande. Østrigs udenrigsministerium kaldte den tyrkiske ambassadør Tezcan til samtale om sine kommentarer, mens udenrigsminister Spindelegger opfordrede sine tyrkiske modparter at beklage Tezcans udtalelser.

Den østrigske Kansler, Werner Faymann sagde i en pressemeddelelse at han var oprørt af Tezcans 'uacceptable og uprofessionelle' kommentarer.

Der befinder sig omkring 180.000 tyrkere i Østrig.

Kilde (og mere):

Deutsche Welle 10 november 2010 - Turkish ambassador in Vienna sparks diplomatic row

Relateret:

Balder Blog 13 februar 2008 - Tyskland: Tyrkerführer Erdogan anbefaler Hitlers racefilosofi til Tyrkiske indvandrere

Balder Blog 31 december 2009 - Tyskland: Tyrkerne dårligst integrerede fremmede - Hadet stiger

Balder Blog 17 juli 2009 - Tyskland: Tyrkere malede hagekors på deres restaurant og satte ild til


Print Post