Kristne patrioter tager igen kampen op mod jødisk magtdemonstration

Nej til symbol på jødisk sejr over ikke-Jøder i Julen og på vores historiske plads

Sidste år tog kristne anført af Fader Anatol Cibric en menorah ned fra Chisinau-pladsen, og erstattede den med et kors.

 
  2009: Kristne fjernede det jødiske symbol
 

Den Ortodokse Kirke erklærde at kirken var uenig i den måde man afviklede protesten på, og at kirken respekterer 'følelser og tro i andre trossamfund som er lovligt registreret i Moldova, og forventer en tilsvarende attitude fra deres side',

'Samtidigt finder vi det upassende at placere en symbol fra den jødiske sekt på et sted som har stor betydning for vores folks historie og tro under en kristen højtid, specielt fordi Hanukkah af de jødiske skrifter bliver klassificeret som 'en velsignet helligdag', som symboliserer Jøders sejr over ikke-jøder'. Kilde Apropos, se også: Kristne kors fornærmer Jøder | Julen fornærmer

CHISINAU --- En Ortodoks Kristen menighed i Moldova har bedt politikerne at afholde det jødiske samfund fra at forsøge at opstille en menorah på en central plads i byen Chisinau i afventning af begyndelsen jødernes Hanukka-fejring, rapporterede Radio Free Europe / Radio Libertys Moldoviske afdeling.

Den 10. november marcherede hundredvis af Kristne gennem centrum af Chisinau, for at advare kommunalbestyrelsen mod at tillade Jøderne at opstille en menorah, på den samme centrale plads i byen, nær en statue af en Moldavisk konge fra Middelalderen.

Sidste år tog kristne anført af Fader Anatol Cibric en menorah ned fra Chisinau-pladsen, og erstattede den med et kors.

Cibric blev efterfølgende dømt til en bøde på hvad der svarer til 300 kr., en straf som det berygtede Simon Wiesenthal Center i Jerusalem kaldte 'latterlig'.

Dorin Mereuta, leder af den Ortodokse Ungdomsforening, fortalte journalister under en demonstration den 11. november, at 'fremvisningen af Menoraen er en provokation, og en form for undertrykkelse af Kristne af de ikke-kristne.'

Han tilføjede, at hans gruppe ville acceptere opstilling af den jødiske menorah på et mere diskret sted, men advarede at hvis byrådet og Jøderne igen valgte den samme placering som sidste år, kunne han ikke udelukke at menoraen risikerer at blive taget ned igen.

Borgmesteren i Chisinau, Dorin Chirtoaca, fortalte RFE/RL den 11. november at han ville udstede en officiel tilladelse til at Jøderne til at de kunne opstille menoraen i byens centrum, og at han ville sikre at voldelige hændelser som sidste år ikke ville forekomme. (fortsættes efter videoen)

Video fra 2009 - Kristne fjerner provokerende jødisk symbol fra central plads i Chisinau

November 2009 - Kristne i Moldova fjerner menorah fra historisk plads - og opstiller kors

Se også:

Balder Blog 12 december 2009 - Jul i Holliston-USA: Nej til kristent kors på brandstation - Ja til jødisk Chabad Lubavitch menorah foran Rådhuset

 
 
  Menorah på Daley Plaza i Chicago
 

Christopher Bollyn ønsker at han kunne få fjernet dette øjebæ. 'The reaction by the Christians was correct and proper, in my opinion. It would be wonderful to see the Christians of Chicago removing the huge menorah that dominates their downtown plaza every Christmas' kilde

Alexandru Pincevschi, viceformand af Moldovas 'Forbund af Jødiske Samfund' fortalte nyhedsbureauet at han håber at Hanukafejringen fra den 1 - 9 december ville være en fredelig begivenhed, 'som det er i enhver civiliseret [judaiseret?] by fra New York til Moskva, og sagde at det var op til myndighederne i Chisinau at bestemme hvor den skulle stå.

Pincevschi sagde at angreb mod jødiske symboler skulle straffes omgående, ellers 'ville de fortsætte i det uendelige.'

Der fandtes i 2006 omkring 4.600 Jøder i Moldova, hvilket svarer til ca. 0,1 procent af den Moldoviske befolkning. Det totale moldoviske befolkningstal ligger ifølge CIA-factbook omkring 4,3 millioner i 2010.

En af de mest kendte Jøder fra Moldova, er i øvrigt den nuværende israelske udenrigsminister, den fanatiske højreekstremist og tidligere udsmider Avigdor Lieberman.

Kilde:

Radio Free Europe / Radio Liberty 11 november 2010 - Moldovan Orthodox Group Warns Against Menorah Display

Relateret:

Her findes også de mange links til relaterede artikler
Balder Blog 27 november 2010 - Jøder rejser kæmpe menorah foran EU hovedkvarter i Bryssel

Balder Blog 23 november 2010 - USA’s udenrigsministerium: Religionsfriheden under angreb i Israel


Print Post