Den iranske kvinde Mandana Zarrehparvar, chefkonsulent for det omstridte Institut for Menneskerettigheder (IRH Dir. Jonas Christoffersen) promoverede på forventelig vis forestillingen om omfattende vold og diskrimination mod 'mennesker med brun hud'.

Det overraskende moment i denne sammenhæng var Thomas Brudholm fra Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet, som kom med en analyse som vil overraske mange, han siger blandt andet at 'had' ikke altid nødvendigvis indgår i umenneskelige handlinger, massakrer og folkedrab.

Han advarer samtidigt forsigtigt mod hate speech-love, og påpeger blandt andet problemet med at definere hvad 'had' er for en størrelse.

Thomas Brudholm:

Had er en virkelig vanskelig størrelse at prøve at få hold på, da kan man også se i de forskellige lovgivninger rundtomkring, Skotland, England, rundtomkring, så er det nogle steder tilstrækkeligt kriterium for at fælde dom over noget som hadforbrydelse, det er at der bliver udvist fjendtlighed mod folk på grund af deres etnicitet for eksempel, i gerningsøjeblikket.

Hvis du råber 'dø perker', og svinger en kølle, så er det en hadforbrydelse. I andre sammenhænge så forestiller man sig en hadforbrydelse som en forbrydelse hvor gerningsmanden er motiveret af had, i en mere dyb forstand.

Og i den forstand, den opfattelse af hadforbrydelser gentager sådan set det man igennem flere årtier i holocaust-folkedrabsforskning har kæmpet med, nemlig forestillingen om at folkedrab der er en forbrydelse der er rette mod en gruppe som sådan, er begået af gerningsmænd motiveret, der er motiveret af had til deres ofre.

Der har man så der igennem årtier også argumenteret for,.. det er nok lidt forkert. Gerningsmændene er uhyggeligt normale, de er ikke specielt drevet af had, og der vil jeg bare nødig have, at vi med hadforbrydelser gentager nogen af de fejl.

Adam Holm:

Eh,.. jeg bliver nødt til at afbryde det her, det er en kompleks diskussion som man kan høre, men eh, vi tager den også senere..

Adam Holm - Introduktion - Deadline 14 november 2010
Ovenstående den under 1 minut lang introduktion, hvor blandt andet PETs tal præsenteres.
 

Introklippet illustrerer også DR's tendentiøse måde at præsentere tal. Man citerer PET-rapporten for 306 hadforbrydelser i 2009, uden nærmere at specificere hvad disse går ud på, og hvem der mon har begået dem.

I den efterfølgende udsendelse er det som om det er vedtaget at 'hadforbrydelserne' stammer fra 'højrefløjen'; danske 'racister' mod etnisk fremmede. Ren manipulation, løgn og bedrag, som ikke kan læses ud af PET-rapporten, og som den interviewede politichef fra Århus heller ikke bekræftede.

Thomas Brudholm og Mandana Zarrehparvar diskuterer hadforbrydelser
 

Det er åbenbart stadigvæk tilladt for et offentligt betalt nyhedsmedie at dæmonisere befolkningsgrupper med politiske opfattelser de ikke bryder sig om, med fuldkommen løgnagtig propaganda; en propaganda som sætter virkeligheden på hovedet.

Også flot at vi nu skal have iranere og andre nyligt tilvandrede til at bestemme hvad vi må sige i Danmark; magtovertagelsen skrider frem, og det er ikke kun islamister vi skal vogte os for.

Uriasposten diskuteres ligeledes ytringsfrihed, racismeparagraffer og had, inspireret af Deadline2Sektion, hvor Lars Hedegaard og Knud Lindholm Lau diskuterer omkring en bog fra Viktor Klemperer.

Uriasposten 22 november 2010 - Hedegaard afviser ordet ‘kulturkamp’: “Der er tale om et angreb, som ikke bliver besvaret.”

Københavns Universitet - Thomas Brudholm - Curriculum vitae


Print Post