En ny rapport fra det amerikanske State Department, dokumenterer en stigning i religiøst motiveret vold og statsstøttet diskrimination i løbet af sidste år. Rapporten nævner specifikt højreorienterede jødiske Haredi-grupper [ultra-ortodoks] og deres alt for store indflydelse på regeringens politik.

Kvinder bliver tvunget til at sidde bagerst i mange busser i Israel, og det største busselskab Egged, har erklæret et antal busruter for 'ortodoks', hvilket betyder at kvinder skal sidde bagerst i bussen eller risikere at blive udsat for chikane eller vold.

Sædelighedspatruljer

 
  Ortodokse Jøder

Kønsadskillelse er også politik omkring 'Vestmuren', en helligdom i Jerusalem. Ifølge rapporten fra det amerikanske udenrigsministerium forsøgte ultraortodokse 'sædelighedspatruljer' at gennemtvinge kønsadskillelse og en sti 'kun for mænd', blev etableret overfor Vestmuren. Afholdelse af kønsligt blandede ceremonier er blevet forbudt på pladsen foran Vestmuren.

Rapporten dokumenterede den kendsgerning, at omkring 360.000 borgere som indvandrede fra den tidligere Sovjetunion under 'Loven om tilbagevendelse, ikke anses for at være Jøder, af det ortodokse rabbinat, må ikke begraves på jødiske begravelsespladser, blive skilt, eller blive gift i selve Israel.

'Loven om tilbagevendelse' [Law of return], er en israelsk lov som tillader enhver Jøde for hvor som helst i verden at opnå israelsk statsborgerskab, og bosætte sig i Israel. Flere end en million immigranter er kommet fra den tidligere Sovjetunion de seneste tyve år, hvoraf mange flyttede direkte ind i bosættelser, opført på besat palæstinensisk område på Vestbredden.

Ifølge rapporten: 'Under Loven om tilbagevendelse, giver regeringen ret til immigration og bosættelse til personer som opfylder bestemte kriterier som definerer jødisk identitet, og også til visse familiemedlemmer.

Familiemedlemmer som falder indenfor ordningen er; et barn eller et barnebarn af en Jøde, en jødes ægtefælle, ægtefællen til et barn af en Jøde, og ægtefællen til et barnebarn af en Jøde.

'Nativity Church'
 

Regeringen bruger en separat, meget strengere standard baseret på ortodoks-jødiske kriterier, for at afgøre retten til fuldt statsborgerskab, ret til økonomisk støtte for immigranter fra det offentlige, legitimiteten af konverteringer til den jødiske tro som foretages i landet, og status som Jøde i forbindelse med en persons personlige og civilretslige status.

Ingen Grundlov

Israel har ingen grundlov, og kalder sig selv en 'jødisk og demokratisk' stat. Rapporten fra den amerikanske regering beskriver diskriminationen mod ikke-jøder, som mange mener, er indbygget i opretholdelsen af en stat som påstår at være både jødisk og demokratisk. Ifølge rapporten 'fortsætter regerings og lovmæssig diskrimination mod ikke-jøder, og mod ikke-ortodokse jødiske retninger.'

Kristelige religiøse sekter blev nægtet visas fra den israelske regering, og Kristne var ofre for chikane fra Jøder i Israel.

Døde katte...

Der var rapporter om Heredi-Jøder som fornærmede kristne præster og nonner og spyttede på dem, og om vanhelligelse af kristne klostre i Jerusalem ved hjælp af graffiti, henkastning af affald og døde katte

På undervisningsområdet, 'Tillader loven at regeringen støtter 55 til 75% af omkostningerne fra ultraortodokse jødiske skoler', mens ikke-jødiske skoler ikke modtager nogen tilsvarende støtte. Jødiske religiøse organisationer får skattefritagelse i et omfang som ingen andre religiøse grupper modtager.

Rabbi Uri Redev, som er medlem af Center for Religiøs Frihed i Israel, sagde som reaktion på rapporten, 'Det lader til at når det kommer til religionsfrihed er Israel tættere på radikale islamiske stater end på den vestlige verden.'

Kilder:

International Middleeast Media Center 21 november 2010 - US State Dept Report: Religious freedom under attack in Israel

Endnu flere detaljer:

Jerusalem Post 18 november 2010 - US State Dept. says Israel violates religious freedom

Relateret:

Jyllands Posten 22 november 2010 - Israelere som brugte niårig som menneskeligskjold får ingen fængselsstraf (Per Bang Thomsen) | Politiken

Balder Blog 21 november 2010 - Denmark - Israel: Danish Security Company G4S protects illegal Israeli settlements 

Balder Blog 10 november 2010 - Israel: Racistisk bosætter-overfald - jødiske ekstremister i flok mishandlede chilensk turist

Balder Blog 3 november 2010 - Israel: Jødiske terrorister satte ild til 100 år gammel al Quds kirke i Jerusalem

Balder Blog 26 oktober 2010 - Israel: Jødiske besættere skænder palæstinensiske grave

Balder Blog 19 oktober 2010 - Israelsk rabbiner Ovadia Yosef - Ikke-jøder eksisterer kun for at tjene Jøder

Balder Blog 3 oktober 2010 - Hvordan man forebygger blandede ægteskaber - af Rabbi Kalman Packouz

Balder Blog 17 december 2009 - Religiøse Jøder vanhelliger Kristen Kirke i Jerusalem

Israel steriliserer negerjøder | Nøgleord: Depo Prevera - Israel Sterilizes Etheopian Jews

Balder Blog 23 oktober 2009 - Israel Apartheid - Ashkenazi-jøder: Sefardiske piger har dårlig indflydelse

Balder Blog 20 september 2009 - Israel: Kommune og politi beskytter unge jødiske piger mod mænd fra etniske minoriteter (Sædelighedspatruljer)

Balder Blog 7 september 2009 - Israel: Statsstøttet kampagne mod blandede ægteskaber rettet mod Jøder udenfor Israel

Balder Blog 2 september 2009 - Nur Khazaren - Schwarzes nie - racediskrimination mod negre i israelske skoler lovligt

Balder Blog 9 juli 2009 - Paris: Pro-palæstinensisk boghandel smadret - Fire jødiske ekstremister fra JDL anholdt i Paris

Balder Blog 25 februar 2009 - Australien: Jøder indrømmer hærværk mod forening af Kristne Jøder

Balder.org - Kristne protesterer mod semitiske overgreb i Jerusalem; Kristne bespyttes og bespottes

Balder Blog 21 maj 2008 - Jødiske ekstremister brændte Det Nye Testamente i Israel

Balder Blog 29 januar 2008 - EU embedsmænd tager til Israel for at lære hvordan man bekæmper intolerance

Balder Blog 4 januar 2008 - Biskopper nægtet adgang til grædemuren - Kristne kors fornærmende for Jøder

Balder Blog 10 december 2007 - USA - Jødisk organisation kræver krybbespil fjernet: stødende for ikke kristne

Balder Blog 6 december 2007 - USA - Ud med Julen, ind med Hanukka, krigen mod Julen fortsætter

Balder Blog 2 december 2007 - Kan USA afkristnes? Jøder føler sig stødt over Juletræer med Kristne Symboler

 


Print Post