Troede han var Palæstinenser

Jerusalem - Den israelske avis Yediot Ahronoth publicerede i mandags en rapport angående et mordforsøg på en chilensk turist i Jerusalem begået af otte jødiske ekstremister som fejlagtigt anså ham for at være en Araber.

Den 43 årige José Dominus Nolido kom til Israel for at være med til at fejre sin søns jødiske vens bryllup, og for at besøge religiøse seværdigheder. Da han vendte tilbage til sit hotel, blev Nolido antastet af 'unge'.

Jeg besluttede mig for at gå tilbage til mit værelse, og gik gennem Uafhængighedsparken, ' forklarede Nolito.

'Pludseligt blev jeg angrebet af en ung mand. Jeg troede han var soldat, for han bar israelske militærbukser. Jeg forsøgte at flygte men løb ind i syv andre. Jeg faldt på jorden og kunne ikke undslippe slagene. Så tabte jeg bevidstheden. Jeg var sikker på at de ville slå mig ihjel, fordi jeg lignede en Araber.'

Nolido blev transporteret til et sygehus i Jerusalem blødende fra hovedet og øjnene. Lægerne sagde at de var bange for at han ville tabe synet i højre øje.

Israelske bosættere i Hebrons feje angreb mod civile Palæstinensere
 

'De sagde at jeg lignede en Araber, ' sagde han. 'Jeg havde ikke tænkt på at dette kunne koste mig livet.'

Det israelske politi sagde at overfaldet havde en 'nationalistisk karakter', og at de jødiske overfaldsmænd tog ham for en Araber eller Palæstinenser. Fem af de mistænkte var bosættere fra ultraortodokse områder i Jerusalem.

'Jeg tror ikke at jeg vender tilbage til Israel, ' sagde Nolito. Han forklarede at han var godt bekendt med den israelsk-palæstinensiske konflikt, men at han aldrig havde forestillet sig at han ville blive overfaldet på grund af sit udseende.

Oversat fra:

Palestine News Network 8 november 2010 - Jewish Extremists Try to Kill Chilean Tourist, Mistaken for Palestinian


Print Post