Er det den slags nyheder de ikke må høre og se via parabolerne i Vollsmose og Gellerup, Pia Kjærsgaard?

 
Al-Quds kirken i Jerusalem
   
 
  Moske bosætter brandattentat apr. 2010

Iran fordømmer brandattentat mod ældgammel kirke i den israelsk besatte del af Jerusalem

TEHRAN (FNA) - Det iranske udenrigsministerium fordømte i søndags brandattentatet mod en gammel kirke i den vestlige del af Jerusalem, begået af ekstremistiske jødiske bosættere.

'Den islamiske Republik Iran mener at Zionisternes provokerende og oprørende handlinger mod en historisk kirke i det okkuperede Jerusalem, er endnu et tilfælde af det zionistiske regimes disrespekt for religioner og religiøse helligdomme, ' sagde talsmanden for det iranske udenrigsministerium Ramin Mehman-Parast i en pressemeddelelse i søndags.

I pressemeddelelsen mindede Ramin Mehman-Parast om de forudgående fornærmelser mod muslimske og kristne hellige steder fra det israelske zionistiske regime, specielt zionistiske handlinger mod Al-Aqsa-moskeen, og konkluderede at alle disse eksempler beviser at regimet ikke føler nogen form for respekt for religioner og de troende.

Mehman-Parast opfordrede det internationale samfund til at fordømme det nylige angreb på den gamle kristne kirke i de besatte områder, og til at vedtage en handlingsplan for at standse sådanne overgreb.

En gruppe ekstremistiske bosættere satte i fredags ild til en hundred år gammel kristen kirke i den besatte del af Jerusalem, og forårsagede betydelig skade til stueetagen.

Zakaria Al-Mashriqi, en af kirkens ledere, udtrykte i en pressemeddelelse sin afsky over 'den syndige forbrydelse' som søger at destabilisere relationer mellem religionerne, og lægger op til splittelse, samtidig med at de udrenser Palæstinensere fra den hellige by ved gentagne angreb på borgerne og deres ejendom.

Al-Mashriqi tilføjede at kirken blev bygget i al-Quds (Jerusalem) i 1897, og husede Det Palæstinensiske Bibel Kollegium indtil 1948, da menigheden blev tvunget ud af bevæbnede jødiske bander, under den vold som ledsagede staten Israels oprettelse.

Han sagde at de højreorienterede israelske bosættere smadrede et antal vinduer i den toetagers kirke, og kastede molotovcocktails gennem dem, hvilket ødelagde hele stueetagen.

Kilde:

Fars News Agency 3 november 2010 - Iran Condemns Burning of Ancient Church in Occupied Quds

Relateret:

'Hvis man læser nyhederne, bliver flere og flere kristne forfulgt i mellemøsten, kirker brændt og bombet. Det er idag ikke et sjældent fænomen men tager fart i Irak især.'

Semiten's Blog 26 december 2010 - Forfølgensen af kristne

Balder Blog 26 oktober 2010 - Israel: Jødiske besættere skænder palæstinensiske grave

Balder Blog 19 oktober 2010 - Israelsk rabbiner Ovadia Yosef - Ikke-jøder eksisterer kun for at tjene Jøder

Balder Blog 17 december 2009 - Religiøse Jøder vanhelliger Kristen Kirke i Jerusalem

Balder.org - Kristne protesterer mod semitiske overgreb i Jerusalem; Kristne bespyttes og bespottes

Balder Blog 21 maj 2008 - Jødiske ekstremister brændte Det Nye Testamente i Israel

Balder Blog 29 januar 2008 - EU embedsmænd tager til Israel for at lære hvordan man bekæmper intolerance

Balder Blog 4 januar 2008 - Biskopper nægtet adgang til grædemuren - Kristne kors fornærmende for Jøder

Balder.org - Kristne protesterer mod overgreb fra Jøder i Jerusalem

Et helligdom som bruges af fire trosretninger, derunder Kristne Jøder (Messiansk) blev sidst udsat for et brandattentat begået af ultranationalister i 1982.
Haaretz 24 oktober 2007 - Jerusalem church officials suspect extremist Jews behind arson


Print Post