Bryssel: Den nybagte hollandske statsminister Mark Rutte vil så hurtigt som muligt iværksætte en ændring af den europæiske indvandrings og asylpolitik.

 
  Mark Rutte - VVD - Liberale

Dette erklærede statsminister Mark Rutte i torsdags i Bryssel, hvor han deltager i et EU-topmøde.

Den Haag vil stramme den europæiske lovgivning for at inddæmme tilstrømningen af ikke-egnede immigranter til Holland. Ifølge Rutte er der et voksende platform i EU for dem som ønsker at tage fat om problemerne.

I stadig flere europæiske lande støder den nuværende politik omkring familiesammenføring og ægteskabsmigration på kritik.

'Overalt er der gang i debatten, ' ifølge statsministeren. Holland vil i den kommende tid udvikle forslag.

Forskellen med Danmark

Rutte påpegede forskellen med Danmark, som betingede sig undtagelser indenfor EU, for at kunne afvige fra den europæiske lovgivning.

Rutte sagde også at Holland vil nedsætte sit bidrag til EU. Holland hører til de største netto bidragydere til Bryssel. For nogle år siden lykkedes det den hollandske regering at opnå en rabat på 1 milliard Euro. Rutte satser på at opnå en lignende rabat i samme størrelsesorden i fremtiden.

Derudover gjorde statsministeren det klart at han mener at en stigning på 6% af EU-budgettet for næste år, er galimatias.

I en tid med økonomiske krise, må alle stramme bukseremmen, sagde han.

De Telegraaf 28 oktober 2010 - Rutte wil snel wijziging Europees asielbeleid

Relateret:

Balder Blog 21 oktober 2010 - Holland: Wilders kræver at nybagt minister Marlies Veldhuijzen opgiver svensk statsborgerskab

Balder Blog 20 oktober 2010 - Holland: Muslimer truer og overfalder Kristne på asylcentre

Balder Blog 31 maj 2009 - Mark Rutte, formand for det hollandske liberale VVD vil afskaffe holocaust-benægter-love (Den konservative EU-kandidat Peter Norsk ønsker indførelse af holocaustbenægter lovgivning! mm.)

Balder.org - Overzicht Nederlandstalige artikelen


Print Post