We will kill you & will not save you the church
 
  Jeg kom til frihedens land
   
 
  Joel Voordewind - ChristenUnie

Den Haag - I mange asylcentre i Holland bliver Kristne ofte truet eller mishandlet af islamiske medbeboere.

Dette fremgår af en undersøgelse foretaget af Stiftelsen Gave. Undersøgelsens konklusioner kunne ses i tirsdags i Tv-programmet 'Uitgesproken EO' [EO = Evangelische Omroep = Kristelig TV-kanal].

Et flertal i parlamentet støtter nu partiet ChristenUnie's forslag om at standse behandling af sager som involverer asylsøgere som i flere tilfælde har gjort sig skyldig i alvorlige trusler eller fysisk vold.

Parlamentet beder også indvandrings og asyl-minister Gerd Leers om at undersøge omfanget af problemet, og indretter en uafhængig meldecentral hvor asylsøgere anonymt kan melde trusler eller mishandling begået af andre asylsøgere.

Ifølge Stiftelsen Gave, en kristen organisation som hjælper asylsøgere, bliver Kristne udsat for diskrimination på 75% af alle asylcentre. På 67% af centrene forekommer dødstrusler, og på 33 % af centrene er der tale om fysisk vold.

Ifølge stiftelsens medarbejdere, som undersøgte 28 asylcentre, er det for det meste Muhamedanere som er ansvarlige for volden og truslerne mod de kristne asylsøgere.

ChristenUnie's parlamentsmedlem Joël Voordewind er chokeret over afsløringerne, og taler om 'religiøs forfølgelse'.

Konvertitter mest udsat

Især gruppen af forhenværende Muhamedanere som er omvendt til Kristendommen, er ifølge ham en sårbar gruppe. 'Det er forfærdeligt, at mennesker som ofte er flygtet til Holland på grund af deres religion, og burde være sikre her, bliver undertrykt', sagde Voordewind.

Minister Leers siger i en meddelelse at han tager signalerne fra reportagen seriøst. Han skal til at læse hele undersøgelsen for at se hvilke initiativer kan blive nødvendige.

Det 'Centrale Organ for modtagelse af Asylsøgere' (COA) genkender 'bestemt ikke' udfaldet af undersøgelsen.

Sikkerhed og harmoni er kernen i vores modtagelsesarbejde. Hvis dette er truet for nogle individuelle asylsøgere, tager vi passende forholdsregler.

Dette gælder ikke kun intimidering indenfor det religiøse område, men også hvis det drejer sig om politisk overbevisning, etnisk herkomst, seksuel orientering og andre årsager, ' siger COA i en skriftlig erklæring.

 

Kilde:

De Telegraaf 19 oktober 2010 - Christenasielzoekers bedreigd door moslims | Nederlandstalige artikelen

Kristne forfølges af Muhammedanere i asylcentre
Delvis engelsk tale og hollandske undertekster - ACZ =AsielZoekersCentrum = Asylcenter
Tv-udsendelsen kan også ses her: Uitgesproken EO - 19 oktober (Spol frem til indslag 2)
 

Kommentar: Vi husker det lille fundamentalistiske parti ChristenUnie for at have været med til at fremme indskrænkningen af ytringsfriheden i Holland (Tineke Huizinga Heringa).

Relateret:

Ra Ranunkel er færdig som formand for fællesrådet i Vollsmose

Det står klart efter et ekstraordinært rådsmøde i aftes, hvor eneste punkt på dagsordnen var den aktuelle urolige situation i Vollsmose og de kontroversielle udtalelser, som Ra Ranunkel for nylig fremsatte i Fyens Stiftstidende, om at danskere bliver forfulgt i bydelen.
Fyens Stiftstidende 19 oktober 2010 - Ra Ranunkel trækker sig efter racisme-udtalelser

 


Print Post