Linda Norgrave britisk gidsel - Teleban
  Den 36 årige Linda Norgrave var nødhjælpsarbejder i Afghanistan, hvor hun blev holdt som gidsel af Taleban. Hun omkom under en amerikansk redningsaktion; ifølge de første rapporter fordi modstandsfolk udløste en sprænglading på hendes krop.
Nyere rapporter siger hun blev ramt af en amerikansk granat.

Afghanistan: 'Vi ser med skepsis på udviklingen mod en optrappet krig med stadig mere svensk og internationalt militær tilstedeværelse i Afghanistan.

De Rød-Grønne partier har signaleret at man senest i begyndelsen af 2011 vil påbegynde tilbagetrækning af de svenske tropper, som skal afsluttes senest i første halvdel af 2013.

Denne holdning ligger tæt på Sverigedemokraternes principielle syn på den svenske indsats.'

Det skriver Sverigedemokraternes Jimmie Åkesson.

Den 4 november ventes regeringen at komme med sit forslag om fortsat svensk deltagelse i de internationale sikkerhedsstyrker i Afghanistan (ISAF).

Spørgsmålet er langt mere kompleks end det som indtil videre fremgår af den forenklede mediedebat, som først og fremmest fokuserer på uenigheden om hvornår tilbagetrækningen af de svenske tropper skal påbegyndes.

Uanset vores principielle indstilling overfor svensk deltagelse i en regelret krig i fremmede lande og under ledelse af NATO, må alle partier i Rigsdagen forholde sig til det faktum at Sverige i mange år er i Afghanistan, og at de svenske soldater udfører en betydelig indsats for demokrati og stabilitet.

 

 

 

Læs hele artiklen her:

SVT 12 oktober 2010 - Jimmie Åkesson: Därför stödjer vi Sverigedemokrater de Rödgröna i Afghanistanfrågan

Relateret Afghanistan:

AOL News 12 oktober 2010 - British Hostage Linda Norgrave May Have Been Killed by US Grenade

Anorak News 12 oktober 2010 - Linda Norgrove: What Really Happened To The Killed British Aid Worker


Print Post