Roger Waters medstifter af Pink Floyd

New York: Den jødisk/zionistiske interesseorganisation Anti Defamation League (ADL) kritiserede i dag rock-ikonet Roger Waters for at bruge billeder som længe har været associeret med stereotyper om Jøder og penge som del af et afsnit af hans 'The Wall Live Tour 2010 - 2011', som retter sig mod Israels ulovlige 'sikkerhedshegn' på den besatte palæstinensiske Vestbred.

Når han optræder med nummeret 'Goodbye Blue Sky', projicerer billeder af fly som kaster bomber udformet som davidsstjerner fulgt af dollartegn, ifølge et interview i septemberudgaven af Rolling Stone.

 

ADLs direktør, Abraham H. Foxman, udsendte følgende pressemeddelelse:

Det er uforskammet at Roger Waters har valgt at forbinde den jødiske davidsstjerne med dollartegn-symbolet.

Mens han siger at det var hans mening at kritisere Israels sikkerhedshegn, lader brugen af sådanne billeder under en koncert budskabet være åben for interpretation, og meningen kunne meget let blive misforstået som en kommentar om Jøder og penge.

Selvfølgelig har Waters enhver ret til at udtrykke sine politiske synspunkter angående israelsk-palæstinensiske konflikt gennem sin musik og kulisser.

Men de billeder han har valgt i den rækkefølge går over grænsen til antisemitisme.

Vi kunne ønske os at Waters havde valgt en anden måde til at videregive sine politiske synspunkter uden at spille på, og gentage de værste ældgamle antisemitiske stereotyper om Jøder og deres angivelige besættelse med at tjene penge.

 

Kommentar:

Hvor latterligt kan det blive. I en verden hvor man kan tegne Muhammed med en bombe i turbanen, skulle man ikke kunne sætte Jøder og israelske interesser og politik i forbindelse med penge, eller magt?

At 'stereotyperne' er ældgamle siger måske noget om budskabets sandhed, holdbarhed og overlevelse, trods foreninger som ADLs ihærdige bestræbelser på at inddæmme kritik med alle midler.

'Stereotyp' er simpelthen et andet ord for karikatur eller folkevisdom, som skal gøre det til et eller andet utilladeligt.

Hvis jeg nu var i Tyskland, og fremsatte 'stereotyper' om Jøder og penge.

Hvordan skulle den tyske 'offenkundigheitslov', som bestemmer at 'det som er almenviden' ikke skal bevises og ikke kan anfægtes, mon falde ud i dette tilfælde?

Selvfølgelig ville jeg blive dømt efter anklageskriftet, fordi domstolen formentlig ville anse det for 'offenkundig', at alle ved, at Jøder og penge intet har med hinanden at gøre... - ;)

Om ikke andet så genererer den tyske justits i hvert faldt lidt humor til dette til tider så humor og humør-forladte land.

 

Kilde:

Anti-defamation League (ADL) of B'nai Brith - ADL Says Bomb Imagery In Roger Waters' "The Wall" Tour Calls Up Anti-Semitic Stereotypes

Opdatering

Svar fra Roger Waters til Foxman:

Facebook - A note from Roger - September 30, 2010

Meget aktuelt:

FN fordømmer Israelsk aktion mod nødhjælpsskib

 
  Furkan Dogan

I de danske medier var eventyret om to holocaust-overlevende-jødiske-polske-marxistiske-immigrant-efterkommere noget mere populært end nyheden om FNs fordømmelse af den israelske aktion i internationalt farvand, Mavi Marmara.'

Der tales sågar om 'henrettelse' af den 19 årige tyrkiskfødte amerikanske statsborger Furkan Dogan, som angiveligt blev skudt på meget tæt hold mens han lå på ryggen.

Kommissionen fandt at drabet på Furkan Dogan og fem tyrkiske statsborgere, kan 'karakteriseres som ulovlige summariske henrettelser'.

 

 

 

Mere her:

UN Fact-Finding Mission Says Israelis "Executed" US Citizen Furkan Dogan

Relateret:

En CNN-vært med cubansk-amerikanske baggrund; Rick Sanchez, er blevet fyret efter at have kritiseret The Daily Show-værten Jon Stewart [Jonathan Stuart Leibowitz] og jøder i den amerikanske tv-branche. - Jeg kan sige dig, at alle dem som styrer CNN, de er meget lige som Stewart, sagde han og fortsatte: 'Og mange, som styrer andre kanaler, er meget lige som Stewart.' - At antyde, at de, jøder i dette samfund, på nogen måde er en undertrykt minoritet? Helt sikkert, siger Sanchez [I Berlingskes oversættelse er ironien m.h.t. denne konklusion ikke tydelig.]
Berlingske Tidende 2 oktober 2010 - CNN-vært fyret for kritik af Jon Stewart

Art, Music and Culture 19 april 2006 - Roger Waters Refuses to be Another Brick in Israel's Wall

Balder Blog 30 september 2009 - Viggo Mortensen med i protest mod israelsk propagandafremstød på Toronto filmfestival

Balder Blog 10 april 2009 - Hvordan jødiske organisationer verden over arbejder for hate speech love, censur, og multikultur - ADL (Ted Pike - Hate Laws)

Balder Blog 30 marts 2009 - Jødekartoteket - Om ADLs kriminelle historie og praksis

Balder Blog 25 september 2010 - Canada: B’nai B’rith projicerer ‘antisemitisme’ ind i harmløs avistegning

Balder Blog 26 juli 2010 - Oliver Stone: Jødisk dominerede medier forhindrer saglig diskussion om Hitler og holocaust

 


Print Post