Ligene af omkring 700 mennesker som blev dræbt efter Anden Verdenskrig er blevet fundet i en massegrav i Slovenien, 65 år efter de blev gennet ind i skovene og blev slagtet af 'antifascister', som søgte hævn over nazikollaboratører, sagde en embedsmand.

Marko Strovs, som leder regeringskommissionen for udgravning af massegrave, sagde til nyhedsbureauet Associated Press at forskere havde undersøgt et hul i skoven nær byen Prevalje i landets nordøstlige del, hvor de fandt de stoflige rester af ofrene for massakren.

'Baseret på hvad vi har hørt fra de lokale indbyggere og hvad vi har set indtil videre, kunne der være 700 lig begravet i hullet, ' sagde Strovs.

I tusindvis af påståede nazikollaboratører blev efter krigen myrdet af de kommunistisk støttede antifascister; i mange tilfælde var der helt uskyldige civile blandt ofrene. Kommunistiske autoriteter i det tidligere Jugoslavien, som indbefatter Slovenien indtil Jugoslavien blev opløst i 1991, underspillede eller benægtede efterkrigsmassakrerne, selv om andre massegrave er blevet fundet siden.

Strovs sagde at det 21 meter lange og 3 meter bred hul indeholder ligene af mænd og kvinder. De første fund viser at deres hænder var bundet på ryggen.

'Nogle af ofrene var blevet skudt; andre ser ud til at have været myrdet ved hjælp af værktøj, muligvis en økse,' sagde han, og tilføjede at i hvert fald en del af ofrene var civile, set ud fra den type sko de havde på.

Polske officerer henrettes af det sovjetiske NKVD - Fra filmen Katyn
 

Beretninger med detaljer i forbindelse til massakren i Prevaljeskoven i 1945 har i årevis gjort deres runde i området, efter en dreng efter sigende var vidne til henrettelserne mens han skjulte sig i et træ. Han er siden afgået ved døden, men nylige oversvømmelser i området forårsagede et jordskred som blotlagde nogle af knoglerne, hvilket iværksatte sidste uges undersøgelser. En del af ofrene var sandsynligvis fra nabolandet Østrig, sagde indbyggere fra lokalområdet.

Udgravningen vil begynde efter godkendelse af distriktsanklageren.

Opdagelsen kommer efter flere lignende fund. I 2003 fandt en bonde menneskelige rester i det østlige Slovenien, hvor landsbyboere påstod at i hundredvis af Nazi-soldater og civile blev myrdet og begravet.

I 1999 fandt eksperter en grav med 1000 lig under bygningen af en motorvej i nærheden af Maribor i det nordøstlige Slovenien.

Slovenien var en rute til vesten for mange fra Jugoslavien, som forsøgte at flygte fra efterkrigstidens hævnaktioner.

Mange blev afvist i Østrig og myrdet da de krydsede grænsen på vej tilbage.

Kilde:

Stuff.co.nz 8 september 2010 - 700 bodies found in World War II grave


Relateret:

Balder Blog 5 april 2009 - Kroatien: Massegrav med 500 ofre for kommunistiske massakrer fundet ved Zagreb

Balder Blog 10 marts 2009 - Kommunismens ofre - Massegrav med tusindvis af lig fundet i Slovenien

Balder Blog 29 november 2009 - Censur: Polen indfører forbud mod kommunistiske symboler - Jøder protesterer

Balder Blog 18 oktober 2009 - Arresteret: Mikhail Suprun russisk historiker forskede i kommunismens ofre

Balder Blog 9 marts 2009 - Defiance - Hollywoodfilm om jødisk modstandsbevægelse udløser vrede i Polen

Balder Blog 7 marts 2009 - Rusland vil indføre statsautoriseret historieskrivning efter tysk forbillede

Ekstremt bestialske massakrer mod befolkningen i Baltikum
Men de ansvarlige bak massakrerne i 1941 er aldrig blevet straffet. De som stod bag var NKVD-tropper med hjælp af den Røde Arme. De fleste ansvarlige rømte til Rusland og Israel når Sovjetunionen kollapset i august 1991. En af dem er Nachman Dushanski. Han skal være i live i Israel. Han har nægtet at have deltaget i Rainiai-massakren, selv om vidner skal ha set ham i området både før og etter drabene. Staten Israel, som selv har bortført nazi-forbrydere i andre land uden samtykke, nægter at udlevere manden.

Dagbladet Norge 11 marts 2009 - Her er det ukjente Holocaust

 


Print Post