Sidste uge diskuterede vi jødiske journalister og filtre, i aftes var det en jødisk historikers tur på skærmen.

  Therkel Stræde - Historie gennem jødiske briller
  Therkel Stræde - Historiker
 

'De flygter også af ideologiske grunde og de flygte også fordi de er bange for den propaganda, at nu kommer der dyr i menneskeskikkelse1) og falder over dem.. Og det var Russerne man refererede til, og man mente så at Russerne var under ledelse af Jøder og det blev det så endnu værre af,.. og det er også rigtigt at Russerne eh hærgede, og vi har hørt de der historier om massevoldtægter, og det var et faktum og så videre, det kunne de jo ikke vide da de flygtede, men da troede de på Goebbels propaganda, som på nogen enkelte punkter viste sig at holde stik.

 
  Erika Steinbach - Forkvinde
Bund der Heimatvertriebenen
 
  Michael Reiter: Museet er så kontroversielt i Tyskland, fordi at hele emnet som sådan, altså forholdet til de fordrevne er et meget betændt emne, blandt andet polske kritikere de siger at et centrum for de fordrevne med Forbundet af Hjemstavnsfordrevne ved roret, det vil blive et revisionistisk værktøj, det vil omskrive historien og ensidigt præsentere Tyskerne som ofre for fordrivelse, og det er problematisk for Tyskerne og også for deres naboer at forholde sig til krigens generation som andet end gerningsmænd. Så snart man beskriver dem som ofre er der nogen der råber vagt i gevær, så er der tale om revisionisme og er man bange for at tyskerne er på vej til at få stormagtsfantasier igen.

Therkel Stræde skulle kommentere noget postyr i Tyskland om Forbundet for Landsforviste, der skulle have et mindesmærke. Nynne Bjerre Christensen var vært.

Kunne man da virkelig ikke have fundet en anden, i stedet for igen sådan en overbevist etnocentrisk orienteret historiker evig besat af holocaust og jødernes ve og vel?

Skal det hver gang være en Peter Wivel der kommenterer fra Berlin uden at holde virkeligheden og sin egen forestilling om hvordan det burde være, adskilt?

Det er kun et par uger siden at en anden judeocentrisk historiker, journalisten Bent Blüdnikow skrev en kronik i Jyllands-Posten, hvori han bad om udenlandske eksperters indblanding for at få den helt rigtige bedømmelse af samarbejdspolitikken under den tyske besættelse. For Blüdnikow er spørgsmålet hvor mange Jøder kunne være bleve reddet tilsyneladende afgørende for hvordan vi efter hans mening skulle se på dansk historie.

Therkel Stræde forsøgte knap nok at virke objektiv. En lang svada indledtes med en opremsning af 'Bund der Heimat Vertriebenens' nazistiske forbindelser, og fik fortalt at den var populær på højrefløjen hvor de havde spillet en stor rolle..

Ikke den mindste indrømmelse havde historikeren til overs for de tyske ofre.

Da han han næsten modvilligt indrømmede at tyskere var blevet voldtaget og myrdet i hobetal, skulle man høre på en efterfølgende svada om hvem der begyndte, og om man skulle se historien fra 1933 eller fra 1945. Det svarer ca. til at man ved omtale af jødiske dødsofre under krigen hver gang minder om at verdensjødedommen officielt erklærede krig mod Tyskland i 1933; med andre ord, de havde sig selv at takke.

Nej, Therkelmanden syntes nok at tyskerne til evig tid skal brænde i selvhadets helvede, hvad flere fra hans kulturkreds i øvrigt offentligt har givet udtryk for.

Hen mod slutningen blev Therkel mere og mere ivrig, og begyndte så at ridse historien op som den ser ud fra Therkels synsvinkel.

Enkel. Let forståelig, retlinet. Ikke for mange nuancer. Alle der har et andet syn er revisionister, opsat på at generobre de tabte områder og videreføre Hitlers racistiske regime.

Er det det vi har historikere til? For at argumentere for at vi 60 år efter en krig stadigvæk ikke kan se tilbage på den med lidt mere objektive øjne? For at ingen andre end jødiske ofre skal optage scenen, og da slet ikke Tyskere?

Det er de samme mennesker som mener at børn skal proppes med holocaust-propaganda, for at 'det aldrig sker igen', og for at hele den tredje verden nu kan flytte ind.

Gudskelov er Tyskland langsomt ved at vågne op, og vil på et tidspunkt igen indtage sin retmæssige plads i Europa, om Therkel Stræde og hans meningsfæller nu kan lide det eller ej.

Og hvis det skulle medføre at vi ser og hører lidt mindre til Peter Wivel, Therkel Stræde samt alle de andre papegøjer og få brudt udviklingen til et nær jødiske meningsmonopol på en række områder, vil jeg klappe i hænderne.

Indtil videre var det endnu en omgang nyheds- og historie-formidling gennem jødiske briller, som om det ikke er nok at meget af det vi hører fra Østeuropa, Mellemøsten og USA også formidles af folk med jødisk baggrund.

Deadline 13. august 2010 kan ses her: DR

1) Talmud Midrasch Talpioth, p 225, Warsaw 1855: 'Selv om Gud skabte ikke-jøden, er disse stadigvæk dyr i menneskeskikkelse. Det sømmer sig ikke for en jøde at blive betjent af et dyr. Derfor vil han blive betjent af dyr i menneskeskikkelse.' Sjovt at høre Therkel bruge udtrykket..

Relateret:

History in Pictures - RAPE OF GERMAN WOMEN: After Germany lost the Second World War

 


Print Post