Australiens førende kirkesamfund har opfordret australske kirker og befolkningen til at boykotte Israelske varer fremstillet i de besatte palæstinensiske områder.

 
  Jesus bortjager Farisæerne
   
 
 

Jesus udleveres til Romerne af Farisæernes Sanhedrin

Det australske nationale kirkeråd, der har katolske, anglikanske, Uniting (?) og ortodokse kirker som medlemmer, vedtog resolutionen i sidste måned.

Resolutionen blev foreslået af Uniting-kirken og støttet af anglikanerne, og i den beder Rådets velgørenhedsafdeling; 'Act for Peace', om at hjælpe medlemskirker med boykotten, og opfordrer kristne som er involveret i interreligiøs dialog, at nævne retfærdighed for Palæstinenserne i deres samtaler.

Jødiske grupperinger var oprørte over resolutionen. Robert Goot, præsident af 'Executive Council of Australian Jewry ', fortalte Rådet i et brev at initiativet var 'en meget ubehagelig overraskelse'.

'Vi føler at vi er blevet svigtet af mennesker som vi længe holdt for vores venner', stod der i brevet.

Mr. Goot ville ikke give flere kommentarer i går, da de to trossamfund skal have et møde om sagen i næste uge.

Mor er skuffet

Talskvinden for den jødiske fløj af det interreligiøse råd Josie Lacey sagde at hun var utroligt skuffet, og at det ville føre til knas i forholdet til de kristne kirker.

'Jeg tror dette her vil give dækning for dem som hader os, sagde hun.

Resolutionen taler om kirkens anger over tidligere tiders stilhed og ligegyldighed for Palæstinensernes lidelser, og lover at den vil arbejde for at ende besættelsen.

Resolutionens betydning er mest symbolsk, da det eneste produkt Rådets generalsekretær Tara Curlewis kunne nævne var kosmetik lavet af dødehavsmudder.

Hun sagde at resolutionen blev fremsat efter ønsker fra kirker i Mellemøsten.

The Age 3 august 2010 - Australia Jewish groups angered by churches' boycott call (Barney Schwartz)

Relateret:

Balder Blog 5 august 2010 - Israel: EU-støtte til israelske fredsbevægelser er indblanding i israelsk indenrigspolitik


Print Post