Nederst Video: fransk politi tager fløjlshandskerne af; fjerner negerprotest fra gaden

 
  Sigøjner - Zigeuner - Roma (arkivbillede)

London - En dommer i London har i fredags dømt et rumænsk ægtepar til 2½ år bag tremmer for børnemishandling. Den 36 årige mand og hans kone tvang deres syv børn systematisk til at stjæle og tigge i det sydøstlige London.

Manden indrømmede også at være skyldig i pengevask og skattesvindel. Familien var forud for anholdelsen advaret af autoriteterne mindst 99 gange, men fortsatte uanfægtet med deres forretninger. Børnene var i en dårlig helbredstilstand, og passes nu i et børnehjem.

Anholdelsen af familien var del af en større politiundersøgelse af den menneskehandel som er centreret i landsbyen Tandarei i det østlige Rumænien. Mindst tusind børn fra denne landsby er de seneste år blevet spredt ud i Europa for at tigge og at stjæle.

Sagen blev opdaget da der de senere år blev bygget mindst 100 luksuriøse villaer i landsbyen, formodentlig betalt med penge fra tiggeri og kriminalitet.

Ifølge politiet kan et barn årligt tjene op mod 100.000 pund [ca. 900.000 kr] i Storbritannien.

De Telegraaf 30 juli 2010 - Celstraf voor ouders bedelende kinderen

Relateret:

Balder Blog 6 maj 2008 - Italienernes tolerance er slut, lokale stod og klappede da sigøjnerlejr i Neapel gik op i røg

Frankrig tager fløjlshandskerne af; protesterende negerkvinder fra Elfenbenskysten fjernet fra gaden

CNN Video: Fransk politi tager fløjlshandskerne af
 

Relateret:

PARIS — President Nicolas Sarkozy said Friday that he wants to revoke the French citizenship of immigrants who put the lives of police officers in danger as part of a "national war" on delinquency. In a speech in Grenoble, the site of recent urban unrest, Sarkozy said that the current list of causes for revoking French nationality would be reevaluated and "rights and benefits" accorded to illegal immigrants would be reviewed.
MSNBC 30 juli 2010 - Sarkozy threatens immigrants who target police

Uriasposten 31 juli 2010 - Ritzau angriber Sarkozy: “… en sensationspræget pakke af overdrevent strenge sikkerhed…”


Print Post