Cecilia Malmström - EU - Sverige
   
 

EU 'indenrigsminister' Cecilia Malmström skal til at ændre reglerne for indvandrere

I går aftes kom det frem at burokrater planlægger at komme i gang med at tilskynde endnu flere indvandrere til at komme til EU, på trods af stigende arbejdsløshedstal.

Embedsmænd i Bryssel skal til at forenkle reglerne for arbejdere på vej til Europa for 'midlertidigt' sæsonarbejde i landbrug, turisme og andre industrier.

EU indenrigsminister Cecilia Malmström sagde: 'Vi har brug for indvandrere for at sikre vores økonomiske overlevelse.'

Hun påstod at der var brug for flere for at udfylde 'mangel på arbejdskraft'.

Men hendes bemærkninger vil sikkert afstedkomme ny bekymringer over Eurokraternes vilje til at blive ved med at presse på for stadig stigende niveauer af indvandring.

I går nat fortalte pålidelige kilder i indenrigsministeriet at Storbritannien ville nægte at implementere det seneste grænsekontrol direktiv.

Fru Malmström sagde: 'Vi ved at arbejdsløshedstallene stadigvæk er meget høje i Europa. Paradoksalt nok er der samtidigt mangel på arbejdskraft.'

Managere, specialister og sæsonarbejdere

Hun planlægger at fremskynde planer om at ansætte managere, specialister og sæsonarbejdere fra ikke EU-lande.

EU mangler arbejdskraft i visse sektorer, selv om den gennemsnitlige arbejdsløshed ligger på 10 %, hvilket er en stigning på 7% i forhold til inden finanskrisen, sagde embedsmænd fra Kommissionen.

Fru Malmström, som er ansvarlig for indvandringspolitiken, har sagt at EU vil blive ved med at have brug for ekstra arbejdskraft de kommende år, selv om en langsommere økonomisk vækst lægger pres på nogle EU-regeringer (sic!) for at mindske antallet af indvandrere.

I lyset af den demografiske udvikling...

En ældre befolkning og en lav fødselsrate betyder at der vil være brug for arbejdskraft for at hjælpe væksten i EU på længere sigt.

 

Fru Malmström sagde: 'Set i lyset af den demografiske udfordring som EU står overfor, hvor det er forudset at vores aktive befolkningsandel allerede vil begynde at falde i 2013, har vi brug for indvandrere for at sikre vores økonomiske overlevelse.

'Jeg vil fortsætte med at tage flere skridt mod en mere inkluderende migrationspolitik for EU i de kommende år.'

Ifølge forslagene, som skal godkendes af EU-landenes regeringer og EU-parlamentet, vil virksomheder blive sat i stand til hurtigere at hente sæsonarbejdere til EU, for at imødekomme hurtigt ændrende behov.

Embedsmænd forsikrer at tiltagene er beregnet på at løse det voksende problem med illegale indvandrere som arbejder i den sorte økonomi.

Tusinder fra Afrika, bliver hvert år hyret til at udføre arbejde som tomatplukning i Italien.

Men kritikere af masseindvandring siger at arbejdsløse oprindelige indbyggere skulle motiveres, eller tvinges gennem nedskæringer i overførselsindkomsterne til at påtage sig arbejdet.

 

De nye regler ville tvinge arbejdsgivere til at bevise at de kan tilbyde indkvartering og oprette et klagesystem.

Og virksomheder ville drage nytte af forenklede ansøgningsprocedurer når de har brug for at hente managers og specialister til internationale virksomheders afdelinger i EU.

En talsmand for fru Malmström sagde i går aftes; 'Det er op til hver medlemsstat at beslutte om den har brug for flere sæsonarbejdere, og hvor mange de vil tage. Hvis de har brug for flere sæsonarbejdere, er det selvfølgelig deres valg.

Kilde:

Express 14 juli 2010 - Brussels go-ahead for new wave of migrants (Macer Hall)

Relateret:

Hammersmeden 12. juli 2012 - EU-kommissær Malmström ønsker mere indvandring til Europa

Balder Blog 27 juni 2012 - England: Labour undskylder: ‘Racisterne’ havde ret angående indvandring

Balder Blog 21 juni 2012 - FN Migrationschef, Goldman Sachs bestyrelsesmedlem og Bilderberger Peter Sutherland: EU skal underminere nationernes homogenitet

Balder Blog 26 april 2012 - Europa - EU - Jødiske ekstremister vælger ‘kun-for-Jøder-parlament’

Balder Blog 24 oktober 2009 - Konspirationsteoretikerne fik ret: Labour insider Andrew Neather afslører hemmelig dagsorden

Balder Blog 18 april 2008 - EU ærer racisten Coudenhove-Kalergi, EU diktaturets åndelige fader

Balder.org 20 december 2007 - EU Ideologien har Rødder i filosemitisk Racisme Coudenhove-Kalergi

Balder.org - Euromediterranien - Barcelonaerklæringen hemmeligholdte EU aftaler med 10 Nordafrikanske lande (Fri indvandring) | revideret og opdateret 2009 udgave her


Print Post