Forfalskede pas kan blokere for Israelsk adgang til EU-borgeres personlige data

Irland har fået nok efter Mossad-spioners brug af forfalskede irske pas ved mordet i Dubai

 
  Mohammed al-Mabhouh
   
 
   
 
  Obama vil kontrollere internettet

Irland forsøger at standse et initiativ fra den Europæiske Union som ville tillade Israel at modtage følsom information om europæiske statsborgere, på grund af bekymringer om hvordan Israel kunne misbruge denne information, sagde den irske justitsminister i weekenden.

I det som kunne blive endnu et slag mod Israels internationale status, sagde Dermot Ahern, at da Israel brugte forfalskede irske pas for at udføre mordattentatet på Hamas-leder Mohammed al-Mabhouh i Dubai, skal Israel ikke have adgang til disse data. Israel har ikke officielt indrømmet sin rolle ved terrorangrebet.

I en plan som blev fremlagt i begyndelsen af året, var europæiske organisationer for beskyttelse af borgernes privatliv enige om at israelske og europæiske virksomheder skulle være i stand til at udveksle kundeinformationer.

Dette ville f.eks. indebære at en israelsk kunde af en lokal mobiltelefoni-udbyder, f.eks. 'Pelephone', ville kunne bruge sin telefon til at forbinde til internettet, f.eks. i Italien, og det italienske telefonselskab ville kunne få hans personlige data og debitere hans konto. Det samme ville gælde for personer med europæiske mobiltelefoner i Israel som vil bruge israelske netværk.

Derudover ville multinationale virksomheder kunne overlade det til israelske selskaber at sikre deres databaser, og at disse data ville kunne blive opbevaret i Israel. Endvidere ville israelske og europæiske afdelinger af det samme selskab frit kunne udveksle data om ansatte.

Ved at give denne tilladelse, mente EU-autoriterne at Israel er i stand til at sikre disse data tilstrækkeligt.

Men planen skal stadigvæk ratificeres af de enkelte landes regeringer før den kan træde i virkning.

Udover at gøre det lettere for firmaer, er planen også ment som et tiltag som skal gøre det lettere for autoriteterne at opdage tilfælde af pengevask.

I den nuværende situation afhænger udveksling af data mellem Europa og Israel af specifikke kontrakter, som holder mange advokater beskæftiget.

Initiativet ville afskaffe en af de sidste barrierer i Israels handelsforbindelser med Europa.

Kilde:

Haaretz 11 juli 2010 - Ireland seeks to block Israel access to data on EU citizens (Ora Coren)

Kommentar: Godt at vi kan læse om EU-planer i en israelsk avis, nu vores egne ikke mener det er vigtigt nok.
Mærkelig forklaring; organisationer for brugerbeskyttelse indvilliger i at gøre det lettere udlevere borgernes data til Israel? Udvekslingen af disse data skal hjælpe med at opdage pengevask? Og hvor mange penge vil blive hvidvasket ved at lette dataudvekslingen?

Relateret:

Fra den danske afdeling af den nye Verdensordens overvågningslobby

Alle skal registreres, når de køber et taletidskort, lyder kravet fra politiet. Supermarkeder forudser lange køer ved kasserne.

Politiet og Justitsministeriet vil have, at danskerne skal oplyse navn, adresse og cpr-nummer, når de køber et taletidskort. Det skal ske, fordi de anonyme taletidskort ofte bliver benyttet i forbindelse med kriminalitet, skriver Business.dk.

Jyllands-Posten 10 juli 2010 - Mobilbrugere med taletidskort skal registreres

Mossadattentatet i Dubai

Balder Blog 15 juni 2010 - Polen: Fængslet Mossadagent Uri Brodsky skal udleveres til Tyskland

Balder Blog 4 april 2010 - Israel censurerer nyhed om Mossads morderbander - Israelsk journalist flygtet til England

Balder Blog 32 marts 2010 - London: Israel bliver nu formelt anklaget for Mossad-mord


Print Post