Gæstearbejdere må ikke have personlige relationer, og især ikke få børn, mens de er i Israel

TEL AVIV, Israel - Mens de kigger ud over de farvestrålende opslagstavler, synger skolebørnene; 'Jeg er et israelsk barn, Israel er mit fædreland!'

Men selv om de blev født i Israel, taler hebræisk og har populære israelske navne, er de ikke Israels børn i juridisk forstand: de er sønner og døtre af filippinske, thailandske og kinesiske gæstearbejdere.

Når skoleåret ender i dag, står 1200 af disse børn til at blive deporteret.

Da Israel ikke har en formel indvandringspolitik for ikke-Jøder, alle regler angående i forbindelse med gæstearbejdere er op til indenrigsminister Eli Yishai.

Yishai, som også er overhovedet for det ultra-ortodokse Shas-parti, sagde at kontrol med indvandringen er essentiel for at forsvare statens jødiske karakter.

Eli Yishai som er en stærk fortaler for deportationsplanen, truede for nyligt at opgive sine opgaver i forbindelse med indvandring, hvis børnene får lov at blive.

'De er tilbøjelige til at skade statens jødiske identitet, former en demografisk trussel og øger faren for assimilation.' sagde Yishai til den israelske avis Haaretz.

Offentlig opstandelse over deporterings-praksis førte til ophedede debatter og dyb uenighed i det israelske parlament. Tidligere på måneden deltog tusindvis af Israelere, gæstearbejdere og offentlige personer i en protest i Tel Aviv, i afventning af de forventede anbefalinger fra et regeringsudvalg som skal behandle spørgsmålet, der vil blive fulgt af en sidste afstemning i parlamentet.

Afgørelse kom aldrig

Men beslutningen kom aldrig. Og nu da skoleåret slutter, lades gæstearbejderfamilier i usikkerhed om og hvornår de vil blive deporteret.

'I stedet for at kigge efter sommerlejre, leder disse børn efter steder hvor de kan skjule sig, ' sagde Rotem Ilan, stifter af 'Israelske Børn', en NGO som fører an i kampen mod deportation af de udenlandske børn.

Antydninger angående regeringsudvalgets anbefalinger som er dukket op i den israelske presse, peger på at hvis regeringen tillader opholdet, vil det være en 'humanitær éngangs-beslutning'.

Mens Israel ikke er det eneste land i regionen som ikke tilbyder statsborgerskab til gæstearbejdere, gør dens store gæstearbejder-styrke og en enorm gruppe flygtninge som kræver retten til at vende tilbage, det svært at etablere en permanent indvandringspolitik i den jødiske stat.

En sådan handling ville ikke være uden fortilfælde. For 5 år siden fik en gruppe på 900 børn opholdstilladelse hvis de gik i israelske skoler, var over 10 år gamle og talte hebræisk. Jena Zuno, nu 23 år gammel, var 'en af de heldige.' Men, sagde hun, det har ikke været nemt at være fremmed i Israel.

'Da jeg gik i high school, plejede de andre børn at sige til mig; 'Kom og vask min farfars lort', og lignende ting, fordi deres farfar havde en filippinsk hjemmehjælper som rengør alt i deres hus,' sagde hun.

'Jeg føler mig stadigvæk som en fremmed, selv om jeg er Israeler fordi jeg ikke ser ud som en Israeler. I taxierne taler de engelsk til mig fordi de ikke tror jeg taler hebræisk. Min mor plejede at sige til mig, du kan blive her men du kan altid vende tilbage hvis du ikke kan lide det her - men Israel er mit hjem.'

Ud af omkring 300.000 gæstearbejdere som lever i Israel, er omkring 250.000 ifølge Immigrationsministeriet illegale. Som modtræk etablerede den israelske regering en speciel politistyrke, kendt som 'Oz', for at opspore og deportere alle illegale indvandrere omkring 2013.

Ilan sagde at de regler der regulerer gæstearbejdernes daglige liv, bliver kontrolleret af Indenrigsministeriet, er brutale og stramme.

'Der står i reglerne at gæstearbejderne ikke kan indgår personlige relationer, ' sagde hun. De må ikke have kærester, og de kan ikke komme med deres ægtefæller og børn hvis de har nogen. De må returnere dem til filippinerne, eller tage med dem hjem selv, og efter tre måneder kan de vende tilbage til deres arbejde.'

Den officielle begrundelse er simpel: Fremmedarbejderne er her for at arbejde, ikke for at blive distraheret af overvejelser omkring familien.

Oversat fra:

GlobalPost 30 juni 2010 - Israel may deport kids of foreign workers (Sara Sorcher)

Læs Sydafrikaneren Arthur Kemps advarsel:

Balder Blog 8 april 2010 - Arthur Kemp: Dem der beboer landet bestemmer samfundets natur


Relateret:

Balder Blog 3 juli 2010 - Den danske overklasses import af billige husslaver - filippinske ‘au-pair’ piger  

Balder Blog 22 maj 2010 - Schweiz - Jødisk kampagne mod blandede ægteskaber minder om mørke kapitler af historien

Israel bruger omstridt men effektiv fødselskontrol på uønskede racer
NAZARETH, Israel // Health officials in Israel are subjecting many female Ethiopian immigrants to a controversial long-term birth control drug in what Israeli women’s groups allege is a racist policy to reduce the number of black babies. The contraceptive, known as Depo Provera, which is given by injection every three months, is considered by many doctors as a birth control method of last resort because of problems treating its side effects. However, according to a report published last week, use of the contraceptive by Israeli doctors has risen threefold over the past few years. Figures show that 57 per cent of Depo Provera users in Israel are Ethiopian, even though the community accounts for less than two per cent of the total population. About 90,000 Ethiopians have been brought to Israel under the Law of Return since the 1980s, but their Jewishness has subsequently been questioned by some rabbis and is doubted by many ordinary Israelis.
The National 5 januar 2010 - Israel’s treatment of Ethiopians ‘racist’ (Jonathan Cook)

Balder Blog 28 april 2010 - Arizona: Indvandring - Phoenix jødisk borgmester Phil Gordon spiller holocaust-kortet

Balder Blog 20 april 2010 - Arizona: Jødiske grupper kræver veto mod lov vendt mod illegale indvandrere

Balder Blog 25 marts 2010 - USA: Jødiske grupper på gaden for omfattende indvandringsreform

Balder Blog 21 januar 2010 - Benjamin Netanyahu: Illegal indvandring en trussel mod Israel

Balder Blog 7 december 2009 - Israel: Statsstøttet kampagne mod blandede ægteskaber rettet mod Jøder udenfor Israel

Balder Blog 23 oktober 2009 - Israel Apartheid - Ashkenazi-jøder: Sefardiske piger har dårlig indflydelse

Balder Blog 17 oktober 2009 - British National Party får uventet støtte fra jødiske kredse i racismesag

Balder Blog 20 september 2009 - Israel: Kommune og politi 'beskytter' unge jødiske piger mod mænd fra etniske minoriteter

Balder Blog 2 september 2009 - Nur Khazaren - Schwarzes nie - racediskrimination mod negre i israelske skoler lovligt

Balder Blog 29 januar 2008 - EU embedsmænd tager til Israel for at lære hvordan man bekæmper intolerance (!!!!)


Print Post