Den' mest moralske hær i verden' dræbte 10 aktivister og plyndrede bagefter de overlevendes ejendele

 
   
 
  En israelsk soldat bliver behandlet af en læge fra Mavi Marmara, mens hans kammerater er i gang med at anrette et blodbad på dækket ovenpå.
   
 

Den 230 sider store bog, 'Kongens Torah' blev udgivet sidste weekend af rabbi Yitzak Shapiro, og bakker op om Jøder der dræber dem som menes at overtræde jødiske forskrifter eller truer den jødiske nation.

'Kongens Torah', en teologisk afhandling baseret på rabbi Shapiros interpretation af passager fra den jødiske bibel, er en specialiseret vejviser for hvornår det er tilladt for Jøder at dræbe ikke-jøder.

Blandt dem som jødisk lov tillader at dræbe er: 'ikke-jøder der kræver jord til sig selv', folk fra en nation der 'hjælper med at dræbe Jøder, ' dem der udspreder 'fjendtlig gudsbespottelse', og 'dem der gennem tale svækker vores suverænitet.'

'I ethvert tilfælde hvor en (civil) borgers liv er til fare for Israel, ' siges der i bogen, 'er det tilladt at dræbe en ikke-jøde.'

'Tilladelsen gælder også når en forfølger truer med at dræbe indirekte i stedet for direkte', står der i rabbi Shapiros bog.

'Hvis den civile borger yder støtte til kæmpere er det tilladt at dræbe. Det er tilladt at dræbe enhver borger der støtter krigen eller de kæmpende eller udtrykker tilfredshed med deres gerninger.' Mere | Hærens rabbinere under Gaza: Dette er en religiøs krig - ok at dræbe civile

Aktivister som var med på skibene som udgjorde fredskonvojen som sigtede på at bryde Israels blokade af Gaza brugte konfiskerede kreditkort til private indkøb.

Ved deres overfald på fredskonvojen den 31. maj, hvorved 10 aktivister blev dræbt af israelske kugler, nogle affyret fra mindre end en meters afstand, konfiskerede Israelerne penge og varer, samt de fleste af aktivisternes personlige ejendele, hvoraf de fleste endnu ikke er leveret tilbage til deres ejermænd.

Individuelle soldater ser ud til at have brugt de stjålne kreditkort til at købe ting som iPod-tilbehør, mens stjålne mobiltelefoner blev brugt til at ringe fra.

Ebrahim Musaji (23) fra Gloucester i England, har bankudskrifter der viser at hans kreditkort blev brugt i en israelsk kontantautomat for et køb for et beløb af £ 82 den 9. juni.

Derefter blev kortet brugt to gange på den hollandske hjemmeside www.thisipod.com; én gang for beløb der svarer til £ 42,42 og en anden gang for et beløb svarende til £ 37,83.

En aktivist fra Californien; Kathy Sheetz påstår at der er blevet trukket mere end $ 1.000 fra hendes konto via transaktioner på kontantautomater i Israel siden den 6. juni.

'Det er tydeligt at de tog mit kort og brugte det, ' sagde Musaji til The Guardian.

Musaji spærrede sit kort den 7. juni, dagen efter han var vendt tilbage til Storbritannien, hvor han er støttepædagog for voksne med indlæringsvanskeligheder. Hans bank har indvilliget i at behandle transaktionerne som svindel, og han vil ikke blive afkrævet erstatning. Hans mobiltelefon blev brugt til to samtaler i Israel efter den blev beslaglagt.

En anden amerikansk aktivist; den firsårige David Schermerhorn fra staten Washington, påstår at hans iPhone blev brugt mens den italienske journalist Manolo Luppichini fortalte at hans kreditkort blev debiteret for 54 britiske pund efter det blev konfiskeret.

Aktivisterne siger at Israel stadigvæk tilbageholder genstande og kontanter til en værdi af mindst 1 million britiske pund, derunder bærbare computere og kameraer.

Nogle konfiskerede pas, derunder tre som tilhører britiske statsborgere er stadigvæk ikke blevet leveret tilbage. I torsdags holdt delegationer i 12 lande, derunder Storbritannien, møder med deres respektive regeringer, for at øve pres på Israelerne til at tilbagelevere de stjålne ejendele.

En talskvinde for den israelske ambassade i London adviserede Musaji til at indgive en formel klage.

'Vi anser ethvert misbrug som beskrevet i Hr. Musajis påstande for at være helt uacceptabelt og utålelig, og forslår at afvente indtil dette er afklaret,' sagde hun. Hun fortalte også at en israelsk soldat ved en tidligere lejlighed blev fundet skyldig i ulovligt at have misbrugt et kreditkort, blev idømt 7 måneders fængsel.

 

 

Kilde:

The Guardian 18 juni 2010 - Gaza convoy activists claim Israeli soldiers using debit cards stolen in raid

Jerusalem Post 19 juni 2010 - 'Flotilla activists' credit cards

Relateret:

Balder Blog 15 juni 2010 - Polen: Fængslet Mossadagent Uri Brodsky skal udleveres til Tyskland    

Balder Blog 7 juni 2010 - Fhv. amerikansk elitesoldat afvæbnede Israelske pirater på nødhjælpsskib Mavi Marmara

Balder Blog 7 juni 2010 - Israel indrømmer: Forfalskede lydoptagelser for at fremstille aktivister som antisemitter 

Balder Blog 5 juni 2010 - Ron Paul: USA bør ikke støtte Israels blokade af Gaza  

Balder Blog 31 maj 2010 - Israel beskyldes for sexmisbrug af anholdte palæstinensiske børn 

Balder Blog 4 april 2010 - Israel censurerer nyhed om Mossads morderbander - Israelsk journalist flygtet til England

Balder Blog 23 marts 2010 - London: Israel bliver nu formelt anklaget for Mossad-mord


Print Post